Μετά την αποκάλυψη της πλάκαςΠερίσσεψε τελικά η σιγουριά συνέχισης του έργου της κυβέρνησης της Ν.Δ., από τα ίδια πρόσωπα, κατά τη διάρκεια της θεμελίωσης του Βιοτεχνικού Πάρκου Αγίου Νικολάου, Κρήτης, που έγινε το πρωί της υριακής 19 Αυγούστου, στον χώρο που ήδη έχουν ξεκινήσει τα έργα υποδομής στη περιοχή Αλευρικό, λίγο πιο έξω από τη πόλη.
Τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, όσο και ο Γραμματέας του Υπουργείου του, αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες άφησαν στς ομιλίες τους να εννοηθεί ότι είναι σίγουροι για τη νίκη της Ν.Δ., στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή το έργο τους θα έχει συνέχεια.
Ακόμα ξεθάφτηκε άλλη μια φορά, η υπόθεση της εισαγωγής του φυσικού αερίου στο ενεργειακό ισοζύγιο της Κρήτης, με την εξγγελία ολοκλήρωσης της μελέτης για τη δημιουργία σταθμού υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο κόλπο Κορακιάς όπου θα αρχίσει να κατασκευάζεται το νέο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Δ.Ε.Η..
 
Επί της ουσίας, μετά από παλινωδες 12 ετών, διαφόρων κυβερνήσεων, τελικά, το έργο έχει ξεκινήσει και κατασκευάζεται η βασική υποδομή, για να αρχίσει σε κάποιο χρονικό διάστημα η μετεγκατάσταση των βιοτεχνιών της ευρύτερης περιοχής στον συγκεκριμένο χώρο.
 
Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κρήτης, και με την συνεργασία του Επιμελητηρίου Λασιθίου, φθάνει τα 5,2 εκατ. Ευρώ με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στα 2,1 εκατ. Ευρώ.
 
Εάν τελικά θα τηρηθούν τα υπεσχημένα, θα φανεί σύντομα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos