Θεμελίωση κτιρίου Πολιτιστικού Συλλόγου Θρυφτής
από τη τελετή στον χώρο

Ένα όνειρο δεκαετιών άρχισε να υλοποιείται εδώ και μερικές εβδομάδες. Η ανέγερση του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρυφτής. Στον χώρο όπου κάθε χρόνο γινόταν οι γιορτές της ρακής του Συλλόγου (Ιούνιο), τώρα αναγείρεται το κτίριο. Το Σάββατο (8/5), έγινε η θεμελίωση του κτιρίου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, συνεπικουρούμενος από τον πρωτοσύγκελο Αμβρόσιο.

Παρόντες, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γουλιδάκης, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρυφτής και κάτοικοι της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργης Χαμηλός, καλωσόρισε τους επισκέπτες, μιλώντας για τη προσπάθεια, για τα προβλήματα του οροπεδίου. Η Θρυφτή θεωρείται ο αρχαιότερος αμπελώνας της Μεσογείου, αλλά τα τελευταία χρόνια, η καταστροφή που έχει προξενήσει η ανεξέλεγκτη βόσκηση είναι ορατή. Επίσης οι εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εποφθαλμιούν το αιολικό δυναμικό των βουνών της.

Το αίτημα βέβαια που εκκρεμεί εδώ και χρόνια είναι η αποκατάσταση του δρόμου, κάτι που ο κ. Πλακιωτάκης υποσχέθηκε να προωθήσει.

Ακολούθησε δεξίωση.

Το έργο με τίτλο “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ της ΦΥΣΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ της ΠΕΡΙΟΧΗΣ-ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΘΡΥΠΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ”, προϋπολογισμού 292.330€, είναι ενταγμένο στην ΥΠΟΔΡΑΣΗ 19.2.4.5, του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της ΟΤΔ Αναπτυξιακής Λασιθίου Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α..

Τα σχέδιο εκπόνησε ο Ντίνος Κατσιδονιωτάκης. Τον φάκελο ετοίμασε και υπέβαλε η Μαρία Μαρκάκη, Νότιον.

όλες οι τοποθετήσεις στο παρακάτω video:

Γεώργιος Τουτουδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos