Θραψανιώτης, Δικηγορικός σύλλογος στον Σταθάκη για Υποθηκοφυλακεία
Σταθάκης, βουλευτές, δικηγόροι

Προγραμματισμένη συνάντηση, έπειτα από παρέμβαση του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη,  πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 12 /01/2018 στη Βουλή με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη

με τους εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κυρίες Τσαγκαράκη Σοφία και Φαρσάρη Χρυσάνθη.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης Ιωάννης και Ηρακλείου Βαρδάκης Σωκράτης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το μέλλον το υποθηκοφυλακείων του Λασιθίου. Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε ρυθμίζεται το τοπίο σε ότι αφορά τα υποθηκοφυλακεία. Από 381 που υπήρχαν δημιουργούνται 73 σε όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη δημιουργούνται ένα περιφερειακό στο Ηράκλειο και τρία υποκαταστήματα, από ένα σε κάθε νομό σε Λασίθι, Ρέθυμνο και Χανιά.

Ο κ. Σταθάκης  δήλωσε ότι θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο και διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι κανένα υποθηκοφυλακείο δεν θα κλείσει αν δεν λυθούν οι τοπικές εκκρεμότητες και θα εντάσσονται σταδιακά  στον νέο φορέα όσα  είναι έτοιμα. Επεσήμανε επίσης ότι έχει συμβασιοποιηθεί η κτηματογράφηση για όλη την χώρα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Η ολοκλήρωση του κτηματολογίου θα βάλει τέρμα σ’ ένα πρωτόγονο καθεστώς αδιαφάνειας και γραφειοκρατίας που επικρατούσε από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και που δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα παρά τη διασπάθιση τεράστιων κονδυλίων. Μια μεγάλη μεταρρύθμιση που προστατεύει την ιδιοκτησία των πολιτών, συμβάλει στην ανάπτυξη και διασφαλίζει τα δικαιώματα των σημερινών εργαζομένων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos