Κλώντζας, Πετράκη, Θραψανιώτης
Κλώντζας, Πετράκη, Θραψανιώτης

Ο  Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης είχε  συνάντηση  με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Πελαγία Πετράκη την  Παρασκευή 8/1/2016  στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, εν όψη  της επίσκεψης του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και  Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη για τα εγκαίνια του Αεροδρομίου Σητείας την προσεχή Τέταρτη.

Στην  συνάντηση παραβρέθηκαν ο κ. Μανόλης Κλώντζας, αντιπεριφερειάρχης Υγείας  και ο κ.  Καλλιντέρης Γιώργος, συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.

Συζητήθηκαν κυρίως θέματα της  αρμοδιότητας του Υπουργείου, όπως η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ και ιδίως τα τμήματα που παραμένουν ημιτελή (Αυχήν  Αγκαθιάς – Χαμέζι με συμπληρωματική χρηματοδότηση, η μελέτη  Γέφυρα  Φρουζή- Παχιάς  Άμμου, το τμήμα Καλού Χωριού – Γέφυρα Φρουζή). Ιδιαίτερα για  το τμήμα Καλού Χωριού – Γέφυρα Φρουζή τονίστηκε ότι είναι ανάγκη να γίνουν τροποποιήσεις της μελέτης για περιβαλλοντικούς και οικονομικούς λόγους.

Συζήτηση έγινε επίσης για τον ΝΟΑΚ, τον νότιο οδικό άξονα, ο οποίος αποτελεί  σημαντικό έργο για την περιοχή και την ανάπτυξη της, τόσο για την αξιοποίηση του νέου Αεροδρομίου και την τουριστική ανάπτυξη όσο και για την προώθηση αγροτικών προϊόντων.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης του αρδευτικού έργου  για την  άρδευση του Οροπεδίου Λασιθίου καθώς και η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, που είναι συνωδά έργα του Φράγματος Αποσελέμη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης  θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα, όπως το προσωπικό αλλά και θέματα αρμοδιότητας άλλων υπουργείων, όπως η λειτουργία των  μονάδων υγείας, με ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα, το υδατικό δυναμικό, τα  φράγματα και οι λιμνοδεξαμενές  (Λιθίνες, Αι Γιάννης, Χοχλακιες, Κρούστα, Τσιμπιστή).

Σημαντικό πρόβλημα  αποτελεί η επαπειλούμενη καταστροφή   του Φοινικοδάσους στο Βάι από το σκαθάρι και τονίστηκε ότι απαιτεί άμεσες ενέργειες.

Συζητήθηκαν  επίσης σημαντικά θέματα τουρισμού και πολιτισμού όπως η δημιουργία και η βελτίωση υποδομών στην Σπιναλόγκα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ο ηλεκτροφωτισμός και ο περιβάλλων χώρος τα οποία θα  λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην προσπάθεια για την ένταξη στα Μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ. Συμφωνήθηκε  να αναλάβει πρωτοβουλία η κ. Αντιπεριφερειάρχης  σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου για να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους αρμόδιους για την προώθηση της προσπάθειας.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρχει συχνότερη επικοινωνία και συνεργασία για τα  προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos