Το ελικόπτερο προσπαθεί

Φωτιά στην Ελούντα

Έτσι λειτουργούν τα πράγματα στο Νομό Λασιθίου. Η ανάπτυξη προϋποθέτει θυσίες. Δηλαδή, καμένες περιοχές με το μοναδικό ελικόπτερο να προσπαθεί να νικήσει τη φωτιά που λίγο πριν έβαλε η ΔΕΗ με έναν στύλο της που άρπαξε και παρά την αυτοθυσία των πολιτών που έσπευσαν να βοηθήσουν, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις.
Κάποιοι άλλοι όμως μας είπαν, είμαστε Έλληνες φορολογούμενοι, άρα πληρώνουμε και άρα άλλοι έχουν το καθήκον να σβήσουν τη φωτιά και όχι εμείς. Το ότι εμείς, τελικά, είμαστε το κράτος, άρα όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι, είναι αμελητέα λεπτομέρεια. Για όλα πάντα, φταίνε οι άλλοι.

Έτσι και η φωτιά, στη περιοχή της Ελούντας. Από τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά ξεκίνησε από στύλο της Δ.Ε.Η., που λόγω της καθυστερημένης επέμβασης, πήρε γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ξεφύγει και να ζητηθεί η συνδρομή ελικοπτέρου, που όμως δεν κατάφερε λόγω σκότους, να τη θέσει υπό έλεγχο. Έτσι κάποια στιγμή τη νύχτα το μέτωπο είχε μήκος περί τα 500 ή 600 μέτρα.

Οι τουρίστες στα ξενοδοχεία της παραλίας της Ελούντας, έντρομοι ήελαν να φύγουν και για κάποιο διάστημα τους επιβίβασαν στα καραβάκια αφού η φωτιά πέρασε το δρόμο και πρέπει να έκαψε και κάποια βίλα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έθεσε μετά από ώρες τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο, με οχήματα από τον Αγιο Νικόλαο την Ιεράπετρα τη Σητείας, αλλά και το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, μαζί με πεζοπόρα τμήματα.

Προς δόξαν της αδιαφορίας όλων μας η φωτιά έκαψε αρκετές εκατοντάδες στρέμματα χορτολιβαδικής, ξανακαμμένης, έκτασης.

Και φυσικά, μαζί βγαίνει καμένη και η όποια αξιοπιστία μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos