τα φώτα ανάβουν μόνο σε κάποιες περιπτώσεις, με γεννήτριες
τα φώτα ανάβουν μόνο σε κάποιες περιπτώσεις, με γεννήτριες

Για πέντε μήνες (από την 1η Ιουνίου έως  το τέλος  Οκτωβρίου)  θα φωτιστεί φέτος η νήσος Σπιναλόγκα, όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, μετά την απευθείας ανάθεση του έργου από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, σε Μηχανολόγο Ηλεκτρολόγο Μηχ. και την έγκριση της σχετικής δαπάνης (7.500,00ευρώ).

Σύμφωνα με τον  Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, το νησί, θα φωτίζεται κάθε Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή, ενώ στις υποχρεώσεις του μηχανικού (κ. Μιχάλη Ατσαλή) που ανέλαβε την εργασία αυτή, είναι η ενεργοποίηση του φωτισμού, τα έξοδα επανεκκίνησης της αντλίας

και η παρακολούθηση του ηλεκτροφωτισμού σε καθημερινή βάση για όλη την περίοδο λειτουργίας. Στις υποχρεώσεις του επίσης, περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα μετακίνησης στο νησί και οι απαραίτητες συννενοήσεις με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΟΤ για την παραμονή του τις ώρες που δεν είναι επισκέψιμο από το κοινό ή και τους εργαζόμενους του Υπουργείου.Πριν από την ενεργοποίηση της γεννήτριας,σύμφωνα με την ενημέρωση, θα προηγηθεί  έλεγχος δικτύου πυρόσβεσης-πυρασφάλειας καθώς και καλής λειτουργίας των αυτοματισμών.  Στο τέλος των ελέγχων και πριν από την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία, θα υποβληθεί στην Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών της ΕΤΑΔ, σύντομη Τεχνική αναφορά για την κατάσταση του δικτύου και τις ελλείψεις των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (λάδια, φίλτρα, μπαταρία) που επιβαρύνουν οικονομικά τον ανάδοχο για την αρχική συντήρηση και επαναλειτουργία της αντλίας.

Ο προτεινόμενος μηχανικός γνωρίζει άριστα τις η/μ εγκαταστάσεις των δεξαμενών και γεννητριών και τυγχάνει της εμπιστοσύνης του εργολάβου που ανέλαβε το έργο του ηλεκτροφωτισμού, διότι συνέταξε την μελέτη και επέβλεψε τις εργασίες για την πυροπροστασία και αυτοματισμούς του συστήματος. Επίσης για την θερινή περίοδο 2015 προσέφερε τις ίδιες υπηρεσίες και προέβη σε επιμελή συντήρηση της γεννήτριας και των λοιπών η/μ εγκαταστάσεων. Αυτά τον καθιστούν ως τον καταλληλότερο ν ΄αναλάβει τις παραπάνω υποχρεώσεις, σε μια χρονική περίοδο που ουσιαστικά το έργο και μέχρι την οριστική παραλαβή του, είναι ακόμη υπό την υποχρεωτική συντήρηση του εργολάβου, όπως επισημαίνει στο έγγραφο που απέστειλε στον Δήμο Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της ΕΤΑΔ κ. Γ.Τερζάκης.

Ο Δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός, ενημέρωσε επίσης ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής, θ΄αναλάβουν και φέτος το κόστος για την εξασφάλιση πετρελαίου και ανταλλακτικών που θα προκύψουν κατά την λειτουργία της γεννήτριας.

Επίσης όπως ο ίδιος γνωστοποίησε την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πόντισης του καλωδίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos