Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα
ΕΛΛ/ΛΑΚ

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr), στο πλαίσιο των δράσεών της για την προώθηση του ανοιχτού λογισμικού

ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι στο πλαίσιο του έργου των Μονάδων Αριστείας συγκροτούνται ομάδες αξιολογητών σε θέματα ανοιχτού λογισμικού, με σκοπό την αξιολόγηση αιτήσεων για τη βράβευση συνεισφορών στην παραμετροποίηση/ελληνοποίηση ανοιχτού λογισμικού καθώς και για την αξιολόγηση/παρακολούθηση προτάσεων που θα επιλεγούν για την επέκταση ή/και ανάπτυξη έργων ανοιχτών τεχνολογιών.

Συνολικά θα επιλεγούν εικοσιένα (21) αξιολογητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία εθελοντικά. Πιο συγκεκριμένα:

Οι αξιολογητές θα κληθούν να αξιολογήσουν προτάσεις στις παρακάτω δύο κατηγορίες:

1. Βραβεία αριστείας για συνεισφορά σε έργα ανοιχτού λογισμικού

Αφορά στην επιβράβευση των καλύτερων συνεισφορών από προγραμματιστές που έχουν εκπαιδευτεί από Μονάδες Αριστείας σε παραμετροποίηση ή/και εξελληνισμό συγκεκριμένων έργων. Θα βραβευθούν συνολικά 145 εργασίες, 45 από κάθε κύκλο. Οι προγραμματιστές καλούνται να συμμετάσχουν με βάση την ατομική τους συνεισφορά τους σε συγκεκριμένο έργο.

2. Ενίσχυση έργων ανοιχτών τεχνολογιών

Αφορά στην παροχή χρηματικής ενίσχυσης προς φυσικά πρόσωπα, ομάδες προσώπων/φορείς για τον σχεδιασμό ανάπτυξη ή επέκταση έργων ανοιχτών τεχνολογιών που αφορούν τις δέκα (10) θεματικές περιοχές των Μονάδων Αριστείας. Θα ενισχυθούν ενενήντα (90) προτάσεις με 2-4.000 ευρώ, σε πλατφόρμες ανοιχτών τεχνολογιών που είναι χρήσιμες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η ενίσχυση θα καταβάλλεται έπειτα από ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο των παραδοτέων της κάθε πρότασης.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ως αξιολογητής καλείται να στείλει τα παρακάτω στοιχεία:

  1. Συνοπτικό Βιογραφικό
  2. Έργα ανοιχτών τεχνολογιών που έχει συνεισφέρει, και συγκεκριμένα για κάθε έργο:

– Συνοπτική περιγραφή της συνεισφοράς

– Σύνδεσμο προς το κεντρικό δικτυακό τόπο του έργου

– Σύνδεσμο προς το αποθετήριο του κώδικα

  1. Εμπειρία στην αντίστοιχη θεματική περιοχή

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα αλλά και όποιος έχει προσόντα σε μία ή παραπάνω θεματικές περιοχές των μονάδων αριστείας ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να στείλουν στο info@eellak.gr, το βιογραφικό τους κι ένα σύντομο κείμενο με τα έργα και την εμπειρία στην θεματική περιοχή, τα βιογραφικά προτείνεται να ακολουθούν το πρότυπο europass: https://europass.cedefop.europa.eu/editors/en/cv/compose, και το κείμενο να μην ξεπερνά τις 300 λέξεις.  H προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες για την αξιολόγηση και τις προϋποθέσεις συμμετοχής υπάρχουν διαθέσιμες στο www.ellak.gr

Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ

 H μη-κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008,  σήμερα αποτελείται από 29 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΛ/ΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της η ΕΕΛ/ΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής.  Η ΕΕΛ/ΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (http://wiki.creativecommons.org/Greece) και είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (http://www.communiaassociation.org/), είναι ο ελληνικός κόμβος για το  Open Data Institute (http://opendatainstitute.org/) και μέλος του Open Budget Initiative (http://internationalbudget.org/whatwedo/majoribpinitiatives/openbudgetinitiative/).

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos