χωρίς γιατρό το χωριό
χωρίς γιατρό το χωριό

Μετά την ολοκλήρωση της Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13/08 στην Όλυμπο με πρωτοβουλία της εκεί Τοπικής Κοινότητας, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος μεταφέρει την αγανάκτηση των κατοίκων της Ολύμπου για την έλλειψη ιατρού στο Πολυδύναμο  Ιατρείο Ολύμπου

με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.   Η επιστολή  κοινοποιείται και  στον Υπ. Εθνικής Άμυνας:

«Κύριε Υπουργέ,

Μετά την ολοκλήρωση της Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Όλυμπο Καρπάθου με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας (13.08.2015), νιώθω πραγματικά την ανάγκη ως Δήμαρχος Καρπάθου, να σας μεταφέρω με την παρούσα επιστολή την αγανάκτηση  των κατοίκων της περιοχής  για την έλλειψη  ιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Ολύμπου.

Το ζήτημα της ιατρικής περίθαλψης στην πανέμορφη παραδοσιακή μας  Όλυμπο  έχει πάρει  εκρηκτική διάσταση, καθώς η αντικειμενική αδυναμία παροχής ιατρικής περίθαλψης οδηγεί τους κατοίκους σε απόγνωση και ανασφάλεια, αφού εδώ και τριάμισι χρόνια  στερούνται ιατρών.    Να σημειωθεί ότι η διαρκής ελλιπής επάνδρωση του κέντρου Υγείας Καρπάθου στην πρωτεύουσα  του νησιού αλλά και η χιλιομετρική απόσταση της Ολύμπου δεν επιτρέπει  την απόσπαση ιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Ολύμπου.  Επιπλέον. αν και έχει θεσμοθετηθεί ότι το Νοσοκομείο της Περιφέρειας, έχει την δυνατότητα και θα μπορούσε να στέλνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μια ειδικότητα, ωστόσο αυτό δεν γίνεται.  Θα μπορούσε επίσης να καλυφθούν τα κενά των ιατρικών θέσεων  με στρατιωτικούς γιατρούς, ωστόσο αυτό δεν γίνεται.

Αξίζει να σας υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο ότι ο Δήμος μας έχει ανακοινώσει ότι μπορεί να προσφέρει στέγη και διατροφή στους υπηρετούντες ιατρούς σε Όλυμπο, Αρκάσα, Βωλάδα και Απέρι, και ήδη  δεσμεύτηκε το  ποσό των 20.000 ευρώ για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Κύριε Υπουργέ,

Η απογοήτευση, η αγανάκτηση που εισπράξαμε όσοι ήμασταν παρόντες   στην Λαϊκή Συνέλευση της Ολύμπου– στην οποία υπήρξε καθολική συμμετοχή- με οδηγεί να απευθύνω έκκληση σε εσάς, εναποθέτοντας την επίλυση του προβλήματος στην υπουργική σας ιδιότητα αλλά κυρίως στην ευαισθησία  που σας διακρίνει .

Είμαι  βέβαιος  ότι θα αντιληφθείτε την τραγικότητα της κατάστασης και θα ανταποκριθείτε άμεσα στην επιστολή μου. Μία επιστολή την οποία θεώρησα απαραίτητη και συνυπέγραψαν ο Σύλλογος Απανταχού Καρπαθίων και όλοι οι παροικιακοί  Σύλλογοι της Καρπάθου( Αττικής– Πειραιά)κατά την διάρκεια της χθεσινής μας συνάντησης στο Δημαρχείο.

Μετά τιμής,

Ο Δήμαρχος Καρπάθου,

Ηλίας    Ανδρ. Λάμπρος»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos