κάτοικοι του Κάτω Χωριού για την λειτουργία της βοηθητικής γεώτρησης
…. να στερεύει την κεντρική βρύση, εμβληματικό σημειο για το χωριό

Την Πέμπτη 18/7/2019 αντιπροσωπεία κατοίκων του Κάτω Χωριού επισκέφθηκε τον αντιδήμαρχο Υδρευσης και Αρδευσης Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας κ. Πέτρο Μαστοράκη. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Νίκος Βασιλάκης πρ. του Προοδευτικού Συλλόγου Κάτω Χωριου και οι  κάτοικοι Α. Ελευθεράκης και Γ. Τομαδάκης.

  Θέμα της συνάντησης ήτο τα προβλήματα που δημιουργούνται  απο την λειτουργία της βοηθητικής γεώτρησης στην περιοχή για σκοπούς αρδευσης καθώς και άλλα θέματα (σύνδεση της κάτω γειτονιάς με το νέο δίκτυο ύδρευσης, τοποθέτηση πόρτας στο κτίσμα της γεώτρησης).

  Στον κ. Αντιδήμαρχο εκφράσθηκε η πάγια και αμετακίνητη θέση των κατοίκων να τίθεται σε λειτουργία η γεώτρηση μόνον σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ειδικά για την ύδρευση  όλων των χωριών εφόσον παρουσιασθεί πρόβλημα. Δεν πρόκειται για στείρο τοπικισμό μια και το χωριό μας πρωτο, και χωρίς ενδοιασμούς, συνεισφέρει για το κοινό καλό αλλά για προστασία ζωτικού στοιχείου των κατοίκων.

  Η λειτουργία της γεώτρησης, μια και αντλεί νερό απο την ίδια φλέβα νερού, έχει ως επιπτώσεις:

  •  να στερεύει την κεντρική βρύση, εμβληματικό σημειο για το χωριό,
  • επηρεάζει τα μεγάλα δένδρα της πλατείας
  • να δημιουργεί πρόβλημα στην αρδευση των αγρών,
  • να επηρεάζει τις πηγές του χωριού και τα πηγάδια απο όπου αρδεύουν οι κάτοικοι.

  Απο την πλευρά του ο κ. Μαστοράκης μας διαβεβαίωσε ότι

  • Η λειτουργία της γεώτρησης είναι προσωρινή και θα τερματισθεί εντός 2-3 ημερών, οφείλεται δε σε βλάβη στο σύστημα άρδευσης που αποκαθίσταται.
  • Θα ληφθεί υπόψιν η θέση των κατοίκων και θα ενημερώνεται το τοπικό συμβούλιο και ο Προοδευτικός Σύλλογος για οποιοδήποτε σχετικό θέμα.
  • Σύντομα θα δρομολογηθεί η σύνδεση των και των υπόλοιπων οικιών με το δίκτο ύδρευσης καθώς και η τοποθέτηση πόρτας στο κτίσμα της γεώτρησης η έλλειψη της οποίας εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια.

  Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον κ. αντιδήμαρχο για το καλό κλίμα και την διάθεση συνεργασίας, θα είμαστε  στην διάθεση του και θα ενημερώνουμε τους κατοίκους για οποιοδήποτε σχετικό θέμα. Θεωρούμε το θέμα λήξαν και ελπίζουμε να μην χρειασθεί να επανέλθουμε.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos