Alpha Bank
Alpha Bank

Η ALPHA BANK διαθέτει στην Ιεράπετρα ιδιόκτητο ακίνητο στην οδό Κουντουριώτη 35 και από την 1-1-2009, εξαπατώντας το Δήμο Ιεράπετρας δήλωνε 198,30 τ.μ. λιγότερα από τα πραγματικά.

Να σημειώσουμε ότι το κατάστημα της τράπεζας δεν είναι σπίτι, που μπορεί και να καλυφθεί κάποιος ελεύθερος χώρος για τις ανάγκες στέγασης μιας οικογένειας.

Στις 16-7-2014 με υπεύθυνη δήλωση, η τράπεζα δήλωσε τα επιπλέον τετραγωνικά και όπως ορίζει ο νόμος της επιβλήθηκαν εκτός από τον ανάλογο φόρο και πρόστιμο για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), τα Δημοτικά Τέλη (Δ.Τ.) και το Δημοτικό Φωτισμό (Δ.Φ.).

Το συνολικό πρόστιμο που επιβλήθηκε, σύμφωνα με ότι προβλέπει ο νόμος ανήλθε στο ποσό των 1.950,53 ευρώ και επειδή η τράπεζα είχε μάλλον κεσάτια στις 23-10-2014 κατέθεσε προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου κατά του Δήμου Ιεράπετρας και ζητούσε την κατάργηση ή την μείωση του κατά 50%, όπως άλλωστε προβλέπει και σχετικός νόμος.

Κίνηση Πολιτών Δήμου Ιεράπετρας,
Κίνηση Πολιτών Δήμου Ιεράπετρας,

Στις 2-12-2014, το θέμα συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου μας όπου παραβρέθηκε και η πληρεξούσια δικηγόρος της τράπεζας και που δήλωσε πως αν δεν υπάρξει μείωση του προστίμου έστω και 30%, το θέμα θα λυθεί στο δικαστήριο.

Η τράπεζα δηλαδή που δήλωνε σκοπίμως, πολύ λιγότερα από τα πραγματικά τετραγωνικά του καταστήματος της, που ανήθικα εξαπατούσε το Δήμο και το κράτος τόσα χρόνια για να πληρώνει λιγότερα, απαιτεί τη διαγραφή του τεράστιου ποσού των 585,16 ευρώ, αλλιώς θα συνεχίσει δικαστικά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28-1-2015, απορρίφθηκε το αίτημα της τράπεζας κατά πληοψηφεία με μία μόνο λευκή ψήφο.

Ως παράταξη, καταδικάζομε την απαράδεκτη και προκλητική στάση της  ALPHA BANK και αναρωτιόμαστε, τελικά «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»;

Την στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας είναι με τη θηλιά στο λαιμό από την πρακτική των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, που οι κατασχέσεις τους διαλύουν οικογένειες, που η ανακεφαλαιοποίηση τους φορτώθηκε στο ελληνικό δημόσιο, είναι ανήθικο για 585,16 ευρώ να γίνετε προσφυγή κατά του Δήμου μας.

Ιεράπετρα 1 Ιανουαρίου 2015

Κίνηση Πολιτών Δήμου Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos