Κάποιος εδώ, ρίχνει λύματα στη θάλασσα!

Σταλίδα, παραλία

Καθαρές είναι οι θάλασσες του Νομού Ηρακλείου, τόσο στο βορρά όσο και στο νότο, όπως επισημαίνει η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη. Έπειτα από εντολή της κ. Σχοιναράκη οι επόπτες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Ηρακλείου διενήργησαν συντονισμένους ελέγχους στις ακτές του Νομού , τα αποτελέσματα των οποίων έχουν ως εξής:

Οι θαλάσσιες περιοχές του Νομού Ηρακλείου τόσο οι Βόρειες, όσο και οι Νότιες χαρακτηρίζονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ.

Απαγορεύεται η κολύμβηση για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στις παρακάτω περιοχές:

  • 200 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του καναλιού του Αλμυρού ποταμού μπροστά από τη Δ.Ε.Η. στα Λινοπεράματα, λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη λυμάτων και εκβολής των αποχετευτικών αγωγών εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. και της Ε.Κ.Ο.
  • 200 μέτρα εκατέρωθεν του ποταμού Γιόφυρου Ηρακλείου, λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων, της εκβολής του ποταμού και του υποθαλάσσιου αγωγού του βιολογικού σταθμού Ηρακλείου.
  • 200 μέτρα εκατέρωθεν της περιοχής των πρώην σφαγείων Ηρακλείου (Αλικαρνασσός) λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων και εκβολής του αποχετευτικού αγωγού του Βιολογικού Σταθμού της ΒΙ.ΠΕ.
  • Στα αγκυροβόλια πλοίων και μαρίνες.
  • Στο λιμάνι Ηρακλείου.
  • Στη θαλάσσια περιοχή 100 μέτρα δεξιά και 100 μέτρα αριστερά μπροστά από το ξενοδοχείο «Αριάδνη» στα Μάλια λόγω μικροβιολογικής επιβάρυνσης (υπέρβαση των επιτρεπόμενων ορίων στις τιμές των κολοβακτηριοειδών κοπράνων (E coli) και Στρεπτόκοκκων κοπράνων).

Οι υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές του Ν. Ηρακλείου, τόσο οι Βόρειες, όσο και οι Νότιες χαρακτηρίζονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos