κακοκαιρία Ελπίς, κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα στη Κρήτη
Λόγω των καιρικών συνθηκών τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα. Photo by Pixabay on Pexels.com

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Κρήτη τη Δευτέρα (23/1), λόγω του κύματος κακοκαιρίας Ελπίς που πλήττει το νησί. Λίγο πολλοί, όλοι οι δήμοι εξέδωσαν ανάλογη ανακοίνωση για να μείνουν σπίτι όλοι οι μαθητές και να συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.

Δήμος Αγίου Νικολάου:

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου και με την πρόβλεψη για ένταση των καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα (24/1), τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο. Τα μαθήματα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δήμος Ηρακλείου:

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19. H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Δήμος Ιεράπετρας:

Με απόφαση του Δημάρχου Ιεραπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 όλες οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Ειδικά Σχολεία, καθώς και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την έκταση του Δήμου Ιεραπετρας, καθώς και στη Δημοτική Ενότητα του Μακρύ Γιαλού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της αδυναμίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα προστασίας για την covid 19. Για τις επόμενες ημέρες εφιστάται η αυξημένη προσοχή των πολιτών και ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεραπετρας παραμένει σε ετοιμότητα με στόχο πάντα την έγκαιρη παρέμβασή της.

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου:

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, της διαζώσης διδασκαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών αλλά και για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας λόγω της πανδημίας. Η απόφαση ελήφθη από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο οποίος και ενημέρωσε τους Δ/ντες της εκπαίδευσης. Για την λήψη απόφασης για την λειτουργία ή μη των σχολείων την Τρίτη θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης αύριο Δευτέρα το απόγευμα.

Επίσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών ο κ Συριγωνάκης εφιστά την προσοχή όλων για τις τυχόν μετακινήσεις τους τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα ενημερώνει, ότι, τα μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους Δήμους δουλεύουν συνεχώς διασφαλίζοντας ανοιχτό από τα χιόνια το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε Ηρακλείου.

Δήμος Χερσονήσου:

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και  οι δημοτικοί  βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Χερσονήσου, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022με απόφαση Δημάρχου, για λόγους ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία του Δήμου εξαιτίας των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και της σταδιακής επιδείνωσής τους, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες.

Δήμος Μαλεβιζίου:

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Η απόφαση λήφθηκε λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που ήδη έχουν ξεκινήσει να εκδηλώνονται στην περιοχή και αναμένονται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Ελπίς», με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις πυκνές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID19, λόγω της δυσκολίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση που αναμένεται από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το αν η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιηθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και επιχειρησιακή ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας.

Δήμος οροπεδίου Λασιθίου:

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις) στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αποφάσισε για αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 το κλείσιμο των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Ανακοίνωση  Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης:

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία (αναβάλλονται οι εξετάσεις) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνάρτηση με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos