Σημανδηράκη, Αναστασοπούλου
Σημανδηράκη, Αναστασοπούλου

Για 6η συνεχόμενη χρονιά περισσότεροι από 600 φοιτητές από όλη την Ευρώπη που είναι ενταγμένοι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ERASMUS», με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα επισκεφθούν το νησί μας από 5 έως 8 Μάιου με στόχο την ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας και την προώθηση της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Φοιτητών «Erasmus» Ελλάδας (ESN Greece) διοργανώνει το «The Crete Trip», ένα τετραήμερο ταξίδι στην Κρήτη όπου οι εκατοντάδες φοιτητές στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος θα επισκεφθούν τουριστικές περιοχές του νησιού μας.

Το  ESN Greece, με ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στη χώρα μας, αποτελεί μέλος του μεγαλύτερου φοιτητικού Ευρωπαϊκού εθελοντικού Οργανισμού: του ESN (Erasmus Student Network), που αριθμεί πάνω από 13.500 εθελοντές σε 500 και πλέον τοπικούς συλλόγους Πανεπιστημίων σε 38 χώρες όπου δραστηριοποιείται, με σκοπό την ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας, την παροχή βοήθειας προς τους φοιτητές Erasmus για την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία & την προώθηση της κινητικότητας.

Σε δηλώσεις τους σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης αλλά και η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Φοιτητών ERASMUS Γεωργία Αναστασοπούλου επεσήμαναν ότι οι φοιτητές που θα φιλοξενηθούν τις επόμενες ημέρες στο νησί μας θα αποτελέσουν τους καλούς «πρεσβευτές» της Κρήτης στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.

«Πρόκειται για μια σημαντική δράση που στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης καθώς το «ERASMUS» είναι ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. που ενισχύει και κάνει πράξη την ανταλλαγή της επικοινωνίας, της γνώσης των νέων της Ευρώπης. Οι εκατοντάδες φοιτητές που θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες στο νησί μας θα αποτελέσουν τους καλούς «πρεσβευτές» της Κρήτης στο εξωτερικό.  Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία Φοιτητών «ERASMUS» για την προτίμηση που δείχνει στο νησί μας και βεβαίως από μια τέτοια δράση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Περιφέρεια Κρήτης που στηρίζει το «The Crete Trip» δήλωσε ο  θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του δικτύου φοιτητών «ERASMUS» Γεωργία Αναστασοπούλου επεσήμανε: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης που στηρίζει την δράση των φοιτητών «ERASMUS» που στοχεύει, με την παρουσία 600 και πλέον φοιτητών από όλη την Ευρώπη, στην προώθηση του Ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό, την προβολή της Κρήτης, της ιστορίας της, του πολιτισμού της, του όμορφου περιβάλλοντος της,  της μοναδικής φιλοξενίας της».

Η  δράση που στηρίζεται επίσης από τη Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, το Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης, περιλαμβάνει επισκέψεις στην Αμουδάρα Ηρακλείου, μονοήμερες εκδρομές σε Μάταλα, Μπάλο, Γραμβούσα και Χερσόνησο, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κίσσαμο, επίσκεψη στην Κνωσό και ένα μεγάλο «flag parade» στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos