Αποδημητικά πουλιάΣύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη (11/10), στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να δοθούν, για προληπτικούς λόγους, οδηγίες σε ότι αφορά το κυνήγι των θηραμάτων, με αφορμή την ίωση των πτηνών που έχει εμφανιστεί σε γειτονικές χώρες.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γ.Γ κ. Σεραφείμ Τσόκα, υπό την Προεδρία του Γενικού Διευθυντή κ. Στάθη Τζουανάκη. Στη σύσκεψη πήραν μέρος αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης καθώς αι οι πρόεδροι των Κυνηγετικών Συλλόγων της Κρήτης.

«Ότι συζητήσαμε βέβαια ήταν για λόγους προληπτικούς καθώς, δεν υπάρχει καμία διαπίστωση μεταφοράς στην περιοχή μας της γρίπης των πτηνών. Για προληπτικούς λοιπόν λόγους, σχεδιαστικά, συναντηθήκαμε σήμερα για να ξέρουμε τι πρέπει να προσέχουμε», τόνισε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τζουανάκης.

Από τη σύσκεψη στη ΠεριφέρειαΟ κ. Χατζηστεφάνου, τμηματάρχης Υγείας Ζώων Ν..Α. Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ηρακλείου επεσήμανε «μέχρι σιγμής δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα. Τα μέτρα όλα είναι προληπτικά. Έχουμε δώσει οδηγίες στους κτηνοτρόφους, στους κυνηγούς, στους πτηνοσφαγείς και όπου αλλού προβλέπει η νομοθεσία, τι ακριβώς θα κάνουμε σαν πρόληψη».

Το ίδιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει τονίσει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εμφάνισης αυτής της επιδημίας στη χώρα μας. Έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για να ελέγξει τα αποδημητικά πουλιά που έρχονται στην πατρίδα μας και δεν έχει διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα.

Γι΄ αυτό το λόγο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και καμία απαγόρευση κυνηγιού, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.  Όλες οι ενέργειες που γίνονται αποτελούν μία προληπτική διαδικασία για να γνωρίζουμε όλοι πώς να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο, το οποίο βρίσκεται στις γειτονικές χώρες, αν ρθει στη χώρα μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos