Μιχάλης ΚαρχιμάκηςΤο ζήτημα των αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ για τους αγρότες και δη για αυτούς που ξεκινούν τώρα και τα χρειάζονται άμεσα, θέτει με ερώτηση του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομίας & Οικονομικών ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο Βουλευτής κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση υποσχέσεων ότι θα στηρίξει τους νέους αγρότες και ρωτά να μάθει τους υπεύθυνους αλλά και τις επόμενες κινήσεις.
 
Η ερώτηση:
 

«Κοινοτικά κονδύλια του Γ’ ΚΠΣ παραμένουν, με αδικαιολόγητο τρόπο, αδιάθετα, προκαλώντας την αγανάκτηση πολλών νέων αγροτών της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

 
Παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές υποσχέσεις της Νέα Διακυβέρνησης για δήθεν υποστήριξη του αγροτικού πληθυσμού και ενίσχυση των νέων που ασχολούνται με τη γεωργία, δεν καταβάλλεται η δημόσια οικονομική χρηματοδότηση σε πολλούς δικαιούχους νέους αγρότες, χωρίς να παρέχονται οι απαιτούμενες εξηγήσεις για τον αποκλεισμούς τους αι την επιλεκτική πληρωμή ορισμένων μόνο αγροτών.
 
Πρόκειται για πολίτες, που υφίστανται άνιση κρατική μεταχείριση, αφού, ενώ διαθέτουν όλα τα δικαιολογητικά και έχει εγκριθεί από μηνών η ένταξή τους, στο Μέτρο 3.1 (εφάπαξ πριμοδότηση πρώτης εγκατάστασης) του ¶ξονα 3 (βελτίωση της ηλικιακής σύνθεσης του αγροτικού πληθυσμού) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου» του Γ’ ΚΠΣ, στερούνται άδικα και αδικαιολόγητα χρήματα που δικαιούνται και που τους είαι αναγκαία για την βιωσιμότητα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους.
 
Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με πλήρη ανευθυνότητα από τις πολιτικές ηγεσίες των αρμοδίων Υπουργείων, που μεταθέτουν τις ευθύνες το ένα στο άλλο, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των προβλημάτων του νέου αγροτικού πληθυσμού της Κρήτης, αλλά και όλης της Ελλάδας, που δοκιμάζει δύο χρόνια τώρα την πλήρη εγκατάλειψη του από την Κεντρική Διοίκηση της χώρας.
 
Μετά τα παραπνω ερωτάστε:
  • Ποια είναι η αιτία της μη καταβολής της οικονομικής χρηματοδότησης και των πολύμηνων καθυστερήσεων; 
  • Πότε θα πάψει πλέον η ανεύθυνη τακτική της Νέας Διακυβέρνησης για μετάθεση των ευθυνών της μεταξύ των αρμοδίων φορέων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών, που απαιτούν ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους; Ποιος ευθύνεται τελικά και πότε επιτέλους θα λάβουν οι εγκεκριμένοι νέοι αγρότες τα χρήματα που δικαιούνται; 3. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν αυτοί που πληρθηκαν και πως δικαιολογείται η άνιση αυτή μεταχείριση μεταξύ των νέων αγροτών»;

 Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

 

γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos