Χιόνια Στοίχημα με την κακοκαιρία έχουν βάλει οι κάτοικοι του Οροπεδίου Λασιθίου και ο δήμαρχος προσωπικά για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί παρά το χιόνι, το οποίο συνεχίζει και πέφτει στην περιοχή. Το χιόνι έχει φτάσει τα 40 εκατοστά από τη σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε κατά τη διάρκεια της νύκτας την περιοχή.
 
 
Η πυκνή χιονόπτωση ξεκίνησε γύρω στις 8.30 το βράδυ. Η θερμοκρασία, σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δεν υπερέβαινε τους – 5 βαθμούς Κελσίου.
 
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Οροπεδίου  κ. Γιώργος Μηλιαράς «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ανοικτούς τους κεντρικούς δρόμους έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις ανάγκης και στη συνέχεια να αποκατασταθεί πλήρως και το εσωτερικό οδικό δίκτυο του Οροπεδίου».
 
Τα μηχανήματα εκχιονισμού του δήμου προσπαθούν και καταφέρνουν να κρατάνε ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο προς το Ηράκλειο μέχρι το Κράσι.
 
Αλλά και ο δρόμος προς τον ¶γιο Νικόλαο από την πλευρά των Ποτάμων, με τη βοήθεια των συνεργείων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου, είναι καθαρός.
 
Επειδή όμως η χιονόπτωση συνεχίζται απαιτείται η παρουσία εκχιονιστικών μηχανημάτων για τη συνεχή αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου.
 
 
γράφει η Βκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos