Κατάληψη στην ΑΣΤΕΚ, σε μια σχολή απαξιωμένη από την αρχή
…τα παιδιά ζητούν !!!! Οι κουφοί των Αθηνών, αντιλαμβάνονται το πρόβλημα;;;;

Οι παλαιότεροι στον Άγιο Νικόλαο θα θυμούνται της ένδοξες ημέρες των σχολών τουρισμού της Ρόδου και του Καΐρου. Περασμένα μεγαλεία. Εδώ και κάποια χρόνια αποκτήσαμε και στο τόπο όπου ξεκίνησε ο τουρισμός στη Κρήτη, σχολή τουρισμού την ΑΣΤΕΚ. Θα περίμενε κανείς ότι μέσα στο φυσικό της χώρο η σχολή θα είχε εξελιχθεί σε κάτι μεγάλο σέρνοντας και τον τόπο προς τα μπρος….. Αμ δε!!!!!

Από τις αλήστου μνήμης μέρες στην Ελούντα, μέχρι σήμερα, η σχολή αυτή και οι αντίστοιχες ΑΣΤΕΚ σε άλλα σημεία της χώρας, αποτελούν το αποπαίδι της ήδη παράωρης παιδείας της χώρας. Ενώ, θα ‘πρεπε να ‘ναι η κορυφαία εκπαιδευτική δομή που στηρίζει τη βαρύτερη και μοναδική ίσως βιομηχανία που μας έχει απομείνει: τον Τουρισμό !!!!

Μια σοβαρή κίνηση θα ήταν, να περάσει η ΑΣΤΕΚ στο Υπουργείο (χάριν) Παιδείας, μήπως κι έχει καλύτερη τύχη από το Υπουργείο (χάριν) Τουρισμού και τους χαβαλέδες του. Αλλά εις μάτην.

Πρόσφατα πανέμορφα: οι τεταρτοετείς μαθαίνουν ενώ ετοιμάζονται να μπουν στο τελευταίο εξάμηνο ότι : ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ. Και άλλα πολλά τραγελαφικά που μπορείτε να ακούσετε σε όσα είπε η φοιτήτρια Ίριδα Παύλου, στην εκπομπή “Πάμε Αέρα” του 104.4. ….

….., υπάρχουν και πολλά εντόπια θέματα, όπως η αφιλόξενη στους φοιτητές πόλη…. θα αναφερθούμε και σ’ αυτά…..

(1) Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) | Facebook

Θραψανιώτης με το ΔΣ του Συλλόγου σπουδαστών της ΑΣΤΕΚ

Δεν διαφαίνεται πρόθεση αναβάθμισης της ΑΣΤΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos