Σύσσωμο το Νομαρχιακό Συμβούλιο ΛασθίουΌπως είχε αποφασιστεί στο προηγούμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου, στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (15/2), σύσσωμο το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο Νομάρχης, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, καθώς και ο Δήμαρχος Νεάπολης, έκλεισαν την εθνική οδό, στο 2ο χιλιόμετρο Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου, στο σημείο όπου και η κατολίσθηση των πρανών της οδού, αφού  συμπληρώθηκαν ακριβώς δύο χρόνια από τη στιγμή που έγινε.

Επελέγη αυτός ο τρόπος αντίδρασης αφού εδώ και δύο χρόνια, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, αδυνατούν να καθορίσουν τον τρόπο αποκατάστασης τη πλαγιάς στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, με πρωτοφανείς παλινωδίες.
Η κατολίσθηση σήμεραΤο πρώτο χρονικό διάστημα επρόκειτο να γίνουν αναβαθμοί στον λόφο (σκαλοπάτια), μετά ρίχτηκε στο τραπέζι η ιδέα να μετακινηθεί ο δρόμος από το συγκεκριμένο σημείο, ώσπου εγκαταλείφθηκε και αυτή, οι διαγωνισμοί ανάθεσης σε εργολάβο διαδέχονται ο ένας τον άλλο χωρίς αποτέλεσμα και ουσιαστικά, το μόνο που έγινε, ήταν να μπουν συρματοπλεγματα που σταματούν τα χώμαα και τις πέτρες και να φωτοσημανθεί το σημείο, όπου το οδόστρωμα έχει μείνει μισό.
Και οι υποσχέσεις Περιφερειάρχη διαδέχονται η μια την άλλη, απλά μετακινώντας προς το μέλλον τον χρονικό ορίζοντα αποκατάστασης της βλάβης.
 
Όπως είπε ο Νομάρχης αλλά και όλοι όσοι βρέθηκαν στη κατάληψη, αυτό είναι ένα πρώτο σαφές μήνυμα προς τη Περιφέρεια Κρήτης για το τι θα επακολουθήσει εάν δεν ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.
 
Η κατάληψη κράτησε ίσα – ίσα 20 λεπτά και, για την ώρα, είχε συμβολικό χαρακτήρα.
 
Γιώργος Τουτουδάκης
Print Friendly, PDF & Email

Από manos