Καταδίκη της αντιμετώπισης των άστεγων της Ιεράπετρας
οι δύο άστεγοι στο γηροκομείο

Την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, συνεργείο του Δήμου Ιεράπετρας μετέφερε δύο άστεγους συνανθρώπους μας από παραλία του Δήμου μας στην περιοχή της Ναυμαχίας.

Οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με τους δύο αστέγους να μεταφέρονται στην καρότσα του φορτηγού της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου,

αποτελούν τεκμήριο πλήρους απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προσβάλλουν ολόκληρη την κοινωνία της Ιεράπετρας, που πολλάκις έχει σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη στήριξης.

Τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής που έδωσαν εντολή γι’ αυτές τις ενέργειες πρέπει να λογοδοτήσουν. Όφειλαν εξαρχής να μεριμνήσουν για την παροχή φροντίδας σε αυτούς τους ανθρώπους και όχι εκ των υστέρων, μετά  την κατακραυγή που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των χειρισμών τους.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, αν δεν ήταν ο ίδιος ενήμερος για το θέμα, οφείλει όχι μόνο να επικρίνει, αλλά και να παύσει από τα καθήκοντά του τον υπεύθυνο υπό τις εντολές του οποίου ενήργησε η υπηρεσία. Σε κάθε άλλη περίπτωση, φέρει ο ίδιος προσωπικά τεράστια ευθύνη.

Ζητούμενο παραμένει η εξεύρεση μόνιμης λύσης στο ζήτημα της παροχής στέγης και φροντίδας σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, με σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους. Στην κατεύθυνση αυτή, το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το συντομότερο δυνατό.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιεράπετρας:

Προϊστάκης Γιώργος για τη «Δημιουργική Συνεργασία»

Μαχαιράς Μιχάλης για τους «Πολίτες εν δράσει»

Βλάσση Ελένη για την «Ενωμένη Ιεράπετρα»

Βιαννιτάκης Μιχάλης για την «Κίνηση Πολιτών»

Κοτσιφάκη Μαρία για τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos