Καταπολέμηση του άγχους των Πανελληνίων εξετάσεων
Καταπολέμηση του άγχους των Πανελληνίων εξετάσεων

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια σημαντική δράση για την ενίσχυση των μαθητών μας της Γ τάξης και των οικογενειών τους, σ’ αυτή την τελευταία περίοδο της προετοιμασίας τους για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Οι ψυχολόγοι του ΚΕΔΔΥ Λασιθίου, κ. Δαφνή Δανάη και Κανετάκη Αικατερίνη, εκπόνησαν δυο δίωρα προγράμματα αντιμετώπισης αυτού του κυρίαρχου φαινομένου του άγχους.

Το πρώτο απευθυνόταν στους γονείς των μαθητών. Περιελάμβανε ενημέρωση για το τι είναι άγχος και στη συνέχεια τρόπους διαχείρισής του με επίκεντρο την παραδοχή πως «τα παιδιά δίνουν τις εξετάσεις και όχι οι γονείς». Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με όλους τους παρευρισκόμενους  για το ρόλο των γονέων στην αποφόρτιση των παιδιών, τη θετική στάση , την ενθάρρυνση, τη θαλπωρή και βέβαια την ανάπαυση και την καλή διατροφή. Η τελευταία παρότρυνση στα φυλλάδια που μοιράστηκαν ήταν τα λόγια του Χαλίλ Γκιμπράν «Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας. Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της ζωής για τη ζωή.»

Το δεύτερο απευθυνόταν στα παιδιά. Κεντρικό σύνθημα η Θετική Σκέψη και η Πίστη πως «σε μια μάχη που τα έχεις δώσει όλα, είσαι κιόλας νικητής». Τα παιδιά μίλησαν για τις αγωνίες τους, ζωγράφισαν τις σκέψεις τους, στήριξαν την αυτοεκτίμησή τους και εμπέδωσαν το λόγο του Π. Κοέλιο «Όταν θέλεις κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις.»

Ευχαριστούμε από καρδιάς τις κ. Δαφνή Δανάη και Κανετάκη Αικατερίνη, που με την αμεσότητα, την προσήνεια και την κατάρτισή τους δημιούργησαν ένα εξαιρετικό κλίμα επικοινωνίας με όλους καθώς και τον Προϊστάμενο του ΚΕΔΔΥ Λασιθίου κ. Νοβάκο Ιωάννη, ο οποίος αποδέχτηκε το αίτημα του σχολείου και οργάνωσε τη δράση αυτή!

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε και στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι είναι πάντα παρόντες σε κάθε κάλεσμα του σχολείου και σε οποιαδήποτε ώρα!

Η Δ/ντρια

Μαρία Κωστάκη

Φιλόλογος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos