μέσα στην Αγία Τριάδα

Από τη νεκρώσιμη ακολουθία

Μέσα σε κλίμα οδύνης, έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (28/9) η κηδεία του νομάρχη Λασιθίου Αντώνη Στρατάκη, από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στον Άγιο Νικόλαο. Μεγάλο το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε, όπως επίσης και πολιτικά πρόσωπα, από το νομό, τη Κρήτη, αλλά και πέρα από αυτή.
Παρέστησαν, ο ευρωβουλευτής Σταύρος Αρναουτάκης, ο υφυπουργός άμυνας και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, οι βουλευτές Λασιθίου και Ηρακλείου Καρχιμάκης, Μπαντουβάς, Κεγκέρογλου, Στρατάκης, Σκραφνάκη, οι νομάρχες Ρεθύμνου και Ηρακλείου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, δήμαρχοι από όλο το Λασίθι και πέρα από αυτό, καθώς και ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του Πα.Σο.Κ. Νίκος Αθανασάκης. Στεφάνια έστειλαν πολλοί φορείς και πολίτες, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ο πρόεδρος του Πα.Σο.Κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Για τον εκλιπόντα διαβάστηκαν ψηφίσματα, καθώς και επικήδειοι, από το νομαρχιακό συμβούλιο Λασιθίου, τους βουλευτές Πλακιωτάκη και Καρχιμάκη, τον Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα, τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου και πολλούς άλλους. Εκ μέρους της ΕΝΑΕ μίλησε η νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη.
Της νεκρώσιμης ακολουθίας προέστησαν οι Μητροπολίτες, Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος, Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, Κνωσού Ευγένιος και Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου, Ανδρέας.

Μετά την έξοδο από την εκκλησία

Μετά την ακολουθία

Τέλος, η σωρός συνοδεύτηκε από άγημα και τη δημοτική φιλαρμονική μέχρι τη γέφυρα της λίμνης του Αγίου Νικολάου, για να ταφεί στο δεύτερο νεκροταφείο της πόλης.
Είχε προηγηθεί η πορεία της σωρού του νομάρχη από το κτίριο της νομαρχίας το πρωί της Κυριακής και στη συνέχεια, η μεταφορά του στην Αγία Τριάδα, όπου έως τη νεκρώσιμη ακολουθία όσοι πολίτες επιθυμούσαν είχαν την ευκαιρία να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Από τους επικήδειους κρατάμε ένα απόσπασμα από τον επικήδειο που εκφώνησε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Μηλιαράς:

Αγαπητέ Αντώνη,
Ετούτο το Φθινοπωρινό Κυριακάτικο απομεσήμερο που εδιάλεξε ο Θεός να σε πάρει κοντά του, ήρθα από το Λασίθι (μαζί με άλλους συντοπίτες μας), για να πω το στερνό αντίο στο δικό μας άνθρωπο, φορτωμένος παραγγελιές και ευχές από τους χωριανούς μας για το κατευόδιο σου. Μούπανε να σου πω και μια μαντινάδα από καρδιάς:

«Πως φεύγεις έτσι ξαφνικά
χωρίς να πεις μια λέξη
που σ΄ είχε το Οροπέδιο
μη στάξει και μη βρέξει…
»


Καλό σου ταξίδι στην αιωνιότητα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos