Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) και στο Λασίθι
ο αστυνομικοί της Κινητής Αστυνομικής Ομάδας, μαζί με τους αστυνομικούς διευθυντές

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα που θα δραστηριοποιείται σε όλο το νομό Λασιθίου, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (4/10) στη διεύθυνση αστυνομίας Λασιθίου, παρόντος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγου Ανδρέα Δασκαλάκη.

Το αρχικό σχέδιο είχε παρουσιαστεί κατά τα τέλη του Μάη 2016, αλλά λόγω ελλείψεων, δεν υλοποιήθηκε στη αστυνομική διεύθυνση Λασιθίου. Ο κ. Δασκαλάκης, παρόντων των κορυφαίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, παρουσίασε τους τρεις αστυνομικούς που θα στελεχώνουν τη Κινητή Αστυνομική Μονάδα, η οποία βάσει προγράμματος θα κινείται έξι μέρες την εβδομάδα σε διάφορα σημεία του νομού Λασιθίου, όπου δεν υπάρχει μόνιμη παρουσία, θα ακούει, θα καταγράφει τα θέματα που τίθενται και θα τα μεταφέρει στη διεύθυνση για περαιτέρω προώθηση και λύση.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.), εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, έχει ως αποστολή, μεταξύ των άλλων και τα εξής:

  • την αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων καθημερινού χαρακτήρα,
  • την άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες,
  • την ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και την παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες και
  • τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής πολιτικής αστυνόμευσης, σε εναρμόνιση με τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά Αστυνομικά Πρότυπα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos