το νοσοκομείο κέντρο Υγείας Ιεράπετρας
το νοσοκομείο κέντρο Υγείας Ιεράπετρας

Με εξαιρετικά μεγάλη απογοήτευση και οργή διαβάσαμε την επιστολή του διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης προς τους δημάρχους του νομού Λασιθίου, ενώ περιμέναμε την υλοποίηση της δέσμευσης που έλαβε ο ίδιος μπροστά στο δήμαρχο,

τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και των φορέων του δήμου μας, καθώς και πλήθους κόσμου που τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, μετά το Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα για τη στελέχωση και χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Παρά τα πολλά και τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας, με αποτέλεσμα τη συστηματική αποδιάρθρωσή και σταδιακή διάλυση του, η πίεσή μας (χωρίς να απεμπολούμε κανένα από τα αιτήματά μας) επικεντρώθηκαν στα πιο φλέγοντα ζητήματα  της παθολογικής κλινικής -που παραμένει για 2,5 χρόνια ουσιαστικά κλειστή- καθώς και του ακτινολογικού και του μικροβιολογικού εργαστηρίου που αδυνατούν πλέον να εφημερεύσουν όλο το 24ωρο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Από τον κόσμο που ήταν αποφασισμένος να παραμείνει στο γραφείο του κ. Ηγουμενίδη μέχρι την εύρεση δύο τουλάχιστον γιατρών για την παθολογική κλινική και προσωπικού για το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ ζήτησε χρόνο μιας εβδομάδας και δεσμεύτηκε ότι μέχρι την Τετάρτη 17 Ιουνίου θα είχε ονόματα και λύσεις, έστω και προσωρινές, μέχρι την κάλυψη των θέσεων με μόνιμους διορισμούς. Αντ’ αυτού, στην επιστολή του, διαβάσαμε ένα κατάλογο με τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε μετά την αποχώρησή μας και κανένα αποτέλεσμα, γεγονός που ούτε τον τιμά, ούτε τον απαλλάσσει από τις υποχρεώσεις του απέναντι στους κατοίκους της Ιεράπετρας και όλο τον κόσμο της Νοτιοανατολικής Κρήτης που εξυπηρετείται από το νοσοκομείο μας.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 18/6, μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής και παρουσία εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Επιτροπής Αγώνα, αρχικά, ασκήθηκε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή και το δήμαρχο προσωπικά γιατί δεν υλοποίησε τη δέσμευση που ο ίδιος έλαβε, στο γραφείο του διοικητή της 7ης ΥΠΕ, όταν πρότεινε να του αφήσουμε το περιθώριο της μιας εβδομάδας. Δηλαδή, τη δέσμευση ότι πρώτος ο ίδιος ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή θα βρίσκονται στα γραφεία της ΥΠΕ Κρήτης την Τετάρτη 17/6, εφόσον ο κ. Ηγουμενίδης αθετήσει τις δεσμεύσεις του και δεν θα φύγουν από εκεί παρά μόνο με ονόματα γιατρών και προσωπικού. Στη συνέχεια, από κοινού αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της 7ης ΥΠΕ από τη Δευτέρας 22/6  και έως ότου υπάρξουν λύσεις, με τη συμμετοχή και στήριξη των δημοτικών παρατάξεων, του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Επιτροπής Αγώνας.

Καλούμε όλους τους φορείς και τους κατοίκους του δήμου μας να στηρίξουν, έμπρακτα και δυναμικά, με τη συμμετοχή τους τον αγώνα για το Νοσοκομείο μας, όπως κάνουν 5 χρόνια τώρα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos