ΚΟΒ Ιεράπετρας επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές
τα στελέχη του ΚΚΕ ενημερώνονται από τον δήμαρχο Ιεράπετρας

Το Σάββατο 23 Ιουλίου, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Κρήτης, Ορφανό Στέλιο και την Κοτσιφάκη Μαρία, Δημοτική Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ιεράπετρας, περιόδευσε στις πυρόπληκτες περιοχές στις Μάλες.

Έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Τσακιράκη Γιώργο, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και κατοίκους της περιοχής. Διαπιστώθηκε η τεράστια ζημιά αφού κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους, αμπέλια και ελαιόδεντρα. Επίσης έγινε συνάντηση με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής και πυροσβέστες που έκαναν την βάρδια τους στο φυλάκιο στην περιοχή «ΠΛΑΤΑΝΟΣ». Χαρακτηριστικό δείγμα της υποχρηματοδότησης και των περικοπών, είναι ότι η βάρδια της πυροσβεστικής είναι μέχρι τις 22.00, αφού το προσωπικό δεν αρκεί για να καλύψει την βραδινή βάρδια παρότι επισημάνθηκε ότι είναι απαραίτητο το φυλάκιο να έχει 24ωρη επάνδρωση.

Το ΚΚΕ, οι εκπρόσωποι του στη Βουλή, στην περιφέρεια και στον Δήμο, θα αναδείξουν το θέμα, διεκδικώντας:

  • Έγκαιρη και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες καταγραφή όλων των ζημιών και να κηρυχθεί  αναδασωτέα η περιοχή της δασικής έκτασης.
  • Αποζημίωση 100% όλων των πληγέντων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση αποκατάσταση των καταστροφών σε υποδομές της πυρόπληκτης περιοχής.
  • Τη διαμόρφωση των αναγκαίων υποδομών πυροπροστασίας και στελέχωσή τους, με επαρκές και μόνιμο προσωπικό στην Πυροσβεστική και στη Δασική Υπηρεσία για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.
  • Ουσιαστικά τεχνικά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για την προστασία των αγροτικών υποδομών και κατοικιών από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

ΚΟΒ Ιεράπετρας του ΚΚΕ

25 Ιουλίου 2016

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos