το σημείο όπου καταλήγει ο δρόμος, απ' όπου θα μπει στο κάμπο η κοιλαδογέφυρα;;;
το σημείο όπου καταλήγει ο δρόμος, απ’ όπου θα μπει στο κάμπο η κοιλαδογέφυρα;;;

Με κοιλαδογέφυρα θα περάσει ο δρόμος Άγιος Νικόλαος – Καλό Χωριό για να ενωθεί από το σημείο που έχει φτάσει με το τμήμα του δρόμου στο Ίστρον. Στην επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης πέρασε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τμήματος, έως τη γέφυρα Φρουζή. Η κοιλαδογέφυρα θα έχει μήκος 600 μέτρα, με ότι και αν αυτό σημαίνει για το κάμπο του Καλού Χωριού, ενώ το συνολικό μήκος του δρόμου έως το τμήμα στη γέφυρα Φρουζή θα είναι 5.775 μέτρα.

Η Ελληνική πολιτεία, μετά από 30 και χρόνια αδιαφορίας, τη αγαστή συμπνεία εντόπιων αρχόντων όλου αυτού του διαστήματος, επιχειρεί τώρα να διορθώσει τα κακώς κείμενα, καταστρέφοντας τον κάμπο του Καλού Χωριού, για να δημιουργηθεί ένας δρόμος με προδιαγραφές της δεκαετίας του ’80. Ακριβώς το ίδιο σκηνικό με την παράκαμψη των Μαλίων που πήρε μια δεκαετία. Ούτε έλαβε υπ’ όψιν τη πρόταση για παράκαμψη των οικισμών, ούτως ώστε να γίνει η μικρότερη δυνατή ζημιά.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος του έργου, ήταν η παρουσία ακόμα και κατοίκων του Καλού Χωριού από τη μια, αλλά και των δημάρχων Ιεράπετρας και Σητείας,  Αναστασάκη και Πατεράκη, οι οποίοι επιμένουν ότι θα πρέπει να συνεχιστεί το έργο πάση θυσία.  Να θυμίσουμε βέβαια ότι τέλη της δεκαετίας του 90 από τη Σητεία είχαν ζητήσει να δοθεί προτεραιότητα στο αεροδρόμιο, παρά στον Βόρειο Οδικό Άξονα. Τον Δήμο Αγίου Νικολάου εκπροσώπησε επιτροπή υπό τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Σγουρό.

δορυφορική φωτογραφία του κάμπου του Καλού Χωριού, όπου φαίνεται ο υπό κατασκευή δρόμος....
δορυφορική φωτογραφία του κάμπου του Καλού Χωριού, όπου φαίνεται ο υπό κατασκευή δρόμος….

Ήδη η πρώτη αντίδραση καλεί σε συγκέντρωση:
Αύριο, 6-06-2014 στις 19:00 η ώρα ας είμαστε όλοι στο Κοινοτικό κατάστημα ώστε να ενημερωθούμε σχετικά με το θέμα του ΒΟΑΚ και τα όσα ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν σήμερα στην συνεδρίαση που έγινε στην Περιφέρεια. Το θέμα αφορά όλους μας και επιβάλλεται επιτέλους μετά από 20 χρόνια να δράσουμε και σαν μια κοινωνία που πλήττεται από την έλευση του δρόμου, ποικιλοτρόπως και να κινητοποιηθούμε δραστικά ώστε προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την καταστροφή του τόπου μας. Αυτή τη φορά ας στηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια για το καλό του Καλού χωριού. Για το καλό των παιδιών μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos