Κοινοτικό ΣυμβούλιοΗ πρώτη συνεδρίαση του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου Βραχασίου, έγινε το απόγευμα  της Τρίτης (1/2) μέσα σΆ γενικευμένο κλίμα συγκίνησης παρουσία αριθμού κατοίκων της περιοχής. Στη πρώτη συνεδρίαση τίμησαν το νεοσύστατο σώμα, η Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Χρυσή Καρύδη, ο Βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου Μανόλης Δανδουλάκης και οι αδελφοί Ζουράρι.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Σφυράκης, εξέφρασε κατΆ αρχήν τη συγκίνηση του, λέγοντας ότι συμπληρώθηκαν ακριβώς 100 χρόνια από τη τελεταία φορά που Βραχάσι και Μίλατος, βρισκόταν μαζί κάτω από το ίδιο αυτοδιοικητικό σχήμα.
Υψηλοί προσκεκλημένοιΚατά τα άλλα τα θέματα που τέθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα είχαν να κάνουν με απόδοση τιμής σε όσους βοήθησαν τον αγώνα, μέσα και έξω από το Βραχάσι.
Προτάθηκε να δοθούν τα ονόματα των τριών ανθρώπων που έθαναν κατά τη διάρκεια του αγώνα σε δρόμους στο πάνω και στο κάτω Σίσι, να δοθεί το όνομα της οικογένειας Ζουράρι στο Κοινοτικό Κατάστημα που θα ανεγερθεί κλπ.

Αμέσως μετά χαιρέτισαν οι βουλευτές αλλά και ο Κώστας Ζουράρις και ο Παπά Σουλαδάκης έκοψε τη Πρωτοχρονιάτικη πία. Τέλος παρατέθηκε δεξίωση σε όσους βρέθηκαν στη συνεδρίαση.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos