κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ι. Μητροπόλεως
κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ι. Μητροπόλεως

Με λαμπρότητα και σύμφωνα με το εκκλησιαστικό έθος το εσπέρας της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως και επέδωσε τους διορισμούς στα μέλη των νέων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων για την τριετία από 1/1/2016 έως 31/12/2018

στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας. Προηγήθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της εορτής της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, στην οποία ο Σεβ. κ. Ευγένιος χοροστάτησε και συμμετείχε σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της ευρύτερης περιοχής.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης προσφώνησε κατάλληλα τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο, αναφερόμενος στη θεολογική ερμηνεία του χρόνου και στην ανάγκη διαρκούς εν Χριστώ αξιοποίησης του χρόνου και ευχήθηκε στον Σεβ. Ποιμενάρχη συνέχιση της καλλίκαρπης και πολύκαρπης Ποιμαντορίας του και κατά τον νέον ενιαυτόν της χρηστότητος του Κυρίου.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. κ. Ευγένιος συνεχάρη τα νέα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, τους Εφημέριους που τους πρότειναν, τους παριστάμενους ιεροψάλτες και τα μέλη των απερχόμενων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων καθώς και όλους όσοι διακονούν την Εκκλησία. Στη συνέχεια επέδωσε τους διορισμούς στους νέους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους των Ενοριών της επαρχίας Ιεράπετρας ευχόμενος καλή διακονία και συνεργασία για το έργο της Εκκλησίας που, όπως τόνισε, «δεν είναι δικό μας έργο, αλλά του Θεού».
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος ευχήθηκε καλό κι ευλογημένο το νέο έτος και «ο εν Σπηλαίω γεννηθείς και εν φάτνη ανακλιθείς δια την ημών σωτηρίαν και εν τη ογδόη ημέρα σαρκί περιτμηθήναι καταδεξάμενος Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, Αυτός που ένωσε γη και ουρανό, αγγέλους και ανθρώπους σε μια Εκκλησία, την άκτιστη Εκκλησία του Θεού, μαζί με τις εγκάρδιες Αρχιερατικές ευχές και ευλογίες μας να χαρίσει το νέο έτος 2016 έτος πανανθρώπινης αλληλεγγύης, ελευθερίας, αγάπης, καταλλαγής, ειρήνης και ευφροσύνης, για βοήθεια και σωτηρία όλων των πονεμένων, δοκιμαζομένων και προσφύγων αδελφών μας, με τις θείες δωρεές της  ενανθρωπήσεως της Θεοφάνειας και Επιφάνειας του Χριστού».

Τέλος, διένειμε την Αγιοβασιλόπιτα και το εγκόλπιο ημερολόγιο του νέου έτους, που είναι αφιερωμένο σε ιστορικούς ναούς και χριστιανικά μνημεία της περιοχής της Ιεράπετρας (Καββουσίου, Μονασταστηρακίου, Επισκοπής, Επάνω Χωρίου, Κάτω Χωρίου, Βαϊνιας και Αγίου Ιωάννου) σε όλους τους παρευρεθέντες ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού παρέστησαν σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος, τα νέα Εκκλησιαστικά Συμβούλια, οι Ιεροψάλτες του τόπου και πολλοί πιστοί της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, προσφέρθηκε δεξίωση με παραδοσιακά κεράσματα στο Αρχονταρίκι του ναού, όπου ο παριστάμενος Κλήρος και λαός αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos