Κούλογλου: Ας συζητήσουμε επιτέλους τα πραγματικά προβλήματα της χώρας
ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου

«Πριν από λίγες μέρες έκλεισε η Pitsos, μια επιχείρηση με ιστορική διαδρομή στην Ελλάδα και τώρα θα μείνουν άνθρωποι χωρίς δουλειά», επεσήμανε σε συνεντεύξεις του στον ΑΝΤ1 (Γ. Παπαδάκης), στο TRT (Σ. Πολύζος) και στα Παραπολιτικά FM (Δ. Τάκης, Χ. Κοραή) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου.

«Επίσης, πέρυσι μειώθηκε ο πληθυσμός όσο ποτέ άλλοτε. Το δημογραφικό είναι ένα στρατηγικό πρόβλημα της χώρας. Η πανδημία και οι οικονομικές της επιπτώσεις στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικές. Το χρέος αυξάνεται και αν δεν υπάρξουν πανευρωπαϊκά μέτρα αντιμετώπισης του θα είναι βραχνάς. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να συζητάμε».

Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα είναι η διαχείριση της πανδημίας, όπως επεσήμανε ο Στ. Κούλογλου. «Συνάνθρωποι μας πεθαίνουν αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ. Ο κ. Πέτσας έλεγε ότι οι εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για περισσότερες ΜΕΘ είναι σπατάλη. Ο κ. Γεραπετρίτης έλεγε ότι περισσότερες ΜΕΘ σημαίνουν περισσότεροι θάνατοι. Τώρα μαθαίνουμε ότι πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ. Άρα δεν ήταν σπατάλη και αν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα θα σώζονταν ζωές. Όμως η ΝΔ είναι υπέρ του ιδιωτικού τομέα και δε θέλει να ενισχύσει το ΕΣΥ».

Παρουσιάζοντας συγκριτικά την κατάσταση στο Βέλγιο, όπου βρίσκεται, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι «στις Βρυξέλλες γνωρίζεις ότι εάν πάθεις κάτι μπορείς να πας σε ένα νοσοκομείο και να νοσηλευτείς. Χωρίς να πεθάνεις έξω από μια ΜΕΘ αν αρρωστήσεις σοβαρά από κορονοϊό, ούτε να τον κολλήσεις εάν έχεις σπάσει το πόδι σου. Κάνουν πολλά τεστ και έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης, τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά όλα μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, και πλέον λόγω μ αύξησης των κρουσμάτων λειτουργούν μόνο με ραντεβού. Η οικονομία, λοιπόν, δε καταστράφηκε. Επιπλέον, η αστυνομία έχει οδηγίες να είναι επιεικής και να μη ξυλοφορτώνει τους πολίτες, και έτσι υπάρχει ηρεμία».

Τέλος, όσον αφορά την δημοσκοπική απόδοση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κούλογλου ανέλυσε πως «η πανδημία έχει ενισχύσει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συζητήσει τα αίτια της ήττας, ούτε τους λόγους της δημιουργίας του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, ούτε έχει παρουσιάσει πρόταση διακυβέρνησης με το προσωπικό που θα την αναλάβει. Αυτά πρέπει να γίνουν.

Μετά την πανδημία θα έχουμε μια νέα πραγματικότητα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, για παράδειγμα, που θεωρείται συντηρητικός Δημοκρατικός, παίρνει γενναία μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου τομέα. Στις νέες αυτές συνθήκες η Αριστερά αν θέλει να παίξει ρόλο θα πρέπει να διαμορφώσει νέες και καινοτόμες προτάσεις».

Κούλογλου: Ας συζητήσουμε επιτέλους τα πραγματικά προβλήματα της χώρας (stelioskouloglou.gr)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos