Φάνη -Πάλλη Πετραλιά«Πρωταγωνίστρια στον τουρισμό μπορεί να γίνει η Κρήτη», αυτό τόνισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Φάνη -Πάλλη Πετραλιά, χαιρετίζοντας τη συνάντηση «Αναβάθμιση Τουριστικού Προϊόντος» που διοργάνωσαν χθες (30.3) το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» στο Ηράκλειο.
 
Η κα. Πετραλιά σημείωσε ότι η Κρήτη διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά φυσικά και τεχνικά για να έχει τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, επισημαίνοντας ότι «είναι σημαντική η σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό».
 
Ενώ πρόσθεσε ότι παράλληλα με την ενίσχυση του διαχρονικού μοντέλου «ήλιος και θάλασσα» προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε δωδεκάμηνο προορισμό, βασισμένο στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισού.
 
Στη χθεσινή συνάντηση η υπουργός τόνισε ότι ήρθε να ακούσει και να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν τον τουρισμό στην πιο τουριστική διαχρονική περιοχή της Ελλάδας.
 
Όπως ανέφερε η υπουργός η τουριστική περίοδος που ξεκινά, σύμφωνα με όλους τους αρμόδιους φορείς, προβλέπεται ιδιαίτερα καλή και υπογράμμισε ότι «βάση στρατηγικής, για πρώτη φορά όλη η διαφημιστική εκστρατεία του ελληνικού τουρισμού για το επόμενο έτος, θα είναι στοχευμένη».
 
Για το λόγο αυτό, πρέπει να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας επισημαίνοντας ότι «ο τουρισμός δεν είναι αντικείμενο ενός μόνο υπουργείου αλλά εθνική υπόθεση».
 
Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι «ο τουρισμός αποτελεί τομέα αιχμής για την ελληνική οικονομία και προτεριότητα της κυβέρνησης, με στόχο την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος» και υπογράμμισε ότι «όπου υπάρχουν προβλήματα θα ιεραρχηθούν και θα αντιμετωπιστούν συστηματικά, συντονισμένα και αποτελεσματικά».
 
Αναφερόμενη στο Παγκρήτιο Στάδιο τόνισε ότι «θα γίνει μία κυψέλη για την νεολαία, ικανή να ενισχύσει τον αθλητικό τουρισμό».
 
Η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά συνοδευόταν από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρία Γιαννίρη και τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Χάρη Κοκκώση.
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos