οι δήμαρχοι με τον Υπουργό
οι δήμαρχοι με τον Υπουργό

Αντιπροσωπεία δημάρχων της Κρήτης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Βασίλη Λαμπρινό, το δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, το δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη, το δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων κ. Μανώλη Κοκοσάλη και το δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουτζανό, επισκέφθηκε σήμερα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ιωάννη Μπαλάφα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Ηρακλείου, κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η διάρθρωση και η λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Κρήτη, εν όψει της ψήφισης του νόμου για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Οι δήμαρχοι, εκφράζοντας ουσιαστικά την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Κρητης, ζήτησαν από τον Υπουργό κ. Μπαλάφα, να διατηρηθεί η υφιστάμενη μορφή των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης διατηρώντας την αυτοτέλειά τους και  να συγχωνευθεί ο ΕΣΔΑΚ στον Περιφερειακό ΦΟ.Δ.Σ.Α Κρήτης. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε να προβλεφθεί  η παράταση λειτουργίας των εν λόγω φορέων πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2015, για τουλάχιστον ένα έτος.
Ο Υπουργός καταρχήν ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα των δημάρχων και δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί τα αιτήματά τους, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καλή εικόνα που παρουσιάζει διαχρονικά η διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos