Το μουσείο ήταν κλειστό

Οι επισκέπτες ήρθαν

Οι οποίοι ήρθαν από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να βρουν το Μουσείο Αγίου Νικολάου και τους αρχαιολογικούς χώρους κλειστούς, ή αφύλακτους, με αποτέλεσμα την απογοήτευση τους και τον διασυρμό βέβαια της χώρας. Τι να τους απαντήσουμε στην ερώτηση γιατί γίνεται αυτό;
Έτσι λοιπόν σε συμβολική κατάληψη του Μουσείου Αγίου Νικολάου, προχώρησαν τη Τετάρτη (7/5) ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης από κοινού με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και φορείς της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Μουσείο που είναι κλειστό, αλλά και τους κλειστούς και αφύλακτους αρχαιολογικούς χώρους.

Όλοι με δηλώσεις τους καταδίκασαν αυτή τη πολιτική και λογική του Υπουργείου Πολιτισμού, ζητώντας άμεση στελέχωση των υπηρεσιών για να ανοίξουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, διότι ήδη έχουμε μπει στην τουριστική περίοδο και οι ξένοι επισκέπτες μας είναι παρόντες.
Απαιτούν από το Υπουργείο να επιδείξει την ανάλογη σοβαρότητα και ευαισθησία για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους του νομού, οι οποίοι, υπολειτουργούν και καταστρέφονται από την αδιαφορία μας.

Τι θέαμα !

Κλειστόν

Ο δήμος και οι φορείς της περιοχής με ψηφίσματα τους ζητούν: να παρθούν μέτρα για το άμεσο άνοιγμα του Μουσείου Αγίου Νικολάου και του αρχαιολογικού χώρου της "Λατούς" και να εξασφαλισθεί η άρτια και ομαλή λειτουργία της "Σπιναλόγκας" και της "Παναγίας της Κεράς". Επίσης, τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού να ενημερώσουν τους παράγοντες του τουρισμού που διακινούν επισκέπτες στην περιοχή μας για τα μέτρα που θα πάρουν καθώς και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας.

Κύριε Υπουργέ του Πολιτισμού, τι έχετε να μας πείτε για όλα αυτά ;

Print Friendly, PDF & Email

Από manos