λάθρα εργασία, φοροδιαφυγή σε κοινή θέα
το σκάφος βρίσκεται ακινητοποιημένο στη μαρίνα Αγίου Νικολάου

Το τι σκαρφίζεται ο καθείς για να βάλει στη τσέπη ευρώ χωρίς ούτε επισήμως να είναι επαγγελματίας, άρα δεν πληρώνει φόρους, φοροδιαφυγή, χωρίς να έχει άδεια από κανέναν ….. αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πολίτης χώρας εκτός Ε.Ε., εμφανίστηκε πέρυσι με το σκάφος του στη μαρίνα Αγίου Νικολάου και ελλιμενίστηκε κανονικά. Άλλωστε η μαρίνα Αγίου Νικολάου, έχει πελάτες “σκαφάτους” από όλο το κόσμο. Μέχρι εδώ καλά …… αλλά …..

Έστησε μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με την οποία διαφήμιζε κρουαζιέρες μέσα στο κόλπο του Μεραμπέλλου, διαμονή στο σκάφος, σεμινάρια (;) θαλάσσιας ναυσιπλοΐας με αποδεικτικό παρακολούθησης, ακόμα και μεταφορές από και προς τον αεροδρόμιο Ηρακλείου με πολυτελές όχημα. Και όλα αυτά με καθόλου ευτελές αντίτιμο.

Μέχρι που κάποιοι τον μυρίστηκαν και παρενέβησαν οι αρχές, οι οποίες διαπίστωσαν ανάμεσα στ’ άλλα ότι το σκάφος είναι ανασφάλιστο. Οπότε του απαγορεύτηκε ο απόπλους, βρίσκεται δεμένο μέσα στη μαρίνα Αγίου Νικολάου, εν αναμονή εξελίξεων……

Το δυστύχημα είναι ότι πολλές τέτοιες “πατέντες” υπάρχουν τριγύρω …. οι οποίες δύσκολα γίνονται αντιληπτές και όταν γίνουν οι αρχές μάλλον αργούν !!!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos