Κρατούμενοι στο Λιμναρχείο Αγ. ΝικολάουΕνώπιον του αντιεισαγγελέα προσήχθησαν την Τετάρτη (7/7) οι 14 από τους 16 λαθρομετανάστες, που αποβιβάστηκαν στην περιοχή της Ελούντας. Μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, ο αντιεισαγγελέας Λασιθίου, απφάσισε την απέλαση τους στη Τουρκία, χωρίς να τους ασκήσει δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι 14 κρατούνται από την αστυνομία πλέον στη Νεάπολη, ενώ 2 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και τέσσερις αναζητούνται. Ο Τούρκος πλοίαρχος και ο γιος του θα απολογηθούν αύριο, οπότε και θα αποφασιστεί και η τύχη του ιστιοφόρου.

Ως συνήθως, το όνειρο κάποιων, για ένα καλύτερο μέλλον, σταματάει άδοξα κάπου στις ακτές της Κρήτης. Έτσι το βράδυ της Δευτέρας (4/7), μετά από πληροφορίες, το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, παρακολουθούσε με σκάφος την περιοχή του Αγίου Ιωάννου Αφορεσμένου, το οποίο όμως τελικά, πέρασε νοτιότερα και αποβίβασε έναν αριθμό λαθρομεταναστών στις αμμουδιές της Κολοκύθας, στην Ελούντα.
Λίγο αργότερα, το σκάφος του λιμενικού, εντόπισε το ιστιοφόρο “Rafiki”, και το συνόδευσε ως τη μανίνα του Αγίου Νικολάου, όπου και φρουρείται.
Στο λιμεναρχείο κρατούνται ο πλοίαρχος και ο γιός του, Τουρκικής καταγωγής και οι 15 από τους συνολικά 20 λαθρομετανάστες, αφού αναζητούνται ακόμα άλλοι πέντε.
Το δουλεμπορικόΣύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, οι Κουρικής προέλευσης κατά δήλωσης τους λαθρομετανάστες, πλήρωσαν 4000 Ευρώ το κεφάλι για να τους μεταφέρουν στη Γαλλία.
Ακόμα, ο τρόπος και το σημείο που αποβιβάστηκε η πρώτη ομάδα, δείχνει, ότι οι δουλέμποροι είχαν κάποιον πληροφοριοδότη από την περιοχή μας, ο οποίος ξέρει καλά τις ακτές και τα ερημικά όσο και ασφαλή σημεία όπου και τους οδήγησε.
Την τύχη των λαθρομεταναστών θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας Λασιθίου.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos