Μέλη του τάγματος του Αγίου Γαβριήλ στη Χερσόνησο
από την επίσκεψη

Μέλη του διεθνούς διπλωματικού «τάγματος του Αγίου Γαβριήλ» υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο δημοτικό κατάστημα στη Χερσόνησο, ο δήμαρχος Γιάννης Μαστοράκης. Η πολυμελής αποστολή από Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Γερμανία, Ουγγαρία και Ελλάδα αποτελείται από πρώην και νυν διπλωμάτες και φέτος πραγματοποιεί την ετήσια σύναξή της στην Κρήτη.

Ο φορέας ιδρύθηκε πριν από δέκα (10) χρόνια από  Γάλλους και Βέλγους διπλωμάτες και μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί παραρτήματα εκτός από τη Γαλλία και το Βέλγιο στην Ελβετία, Γερμανία, Ελλάδα και Ουγγαρία.  Τέσσερα  παραρτήματα θα δημιουργηθούν το 2019 σε Ιταλία, Κύπρο, Ρουμανία και Σερβία. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι ο προστάτης των διπλωματών, καθώς μεταφέρει το μήνυμα στους ανθρώπους. Η δράση του συγκεκριμένου φορέα είναι αποκλειστικά κοινωνικό-φιλανθρωπική με αξιόλογη προσφορά στο ενεργητικό του: έχει στείλει βοήθεια σε χώρες της Αφρικής με την παροχή ιατρικών μηχανημάτων, μαγνητικού τομογράφου, ασθενοφόρων, προγραμμάτων εμβολιασμού, ενώ έχει αναλάβει τον εξοπλισμό ενός ελληνικού φορέα για ένα αυτοκίνητο με αναβατήρα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα έσοδά του προέρχονται αποκλειστικά από συνδρομές των μελών του και από τη διοργάνωση εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

 Ο δήμαρχος τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την επιλογή της Χερσονήσου για τη διαμονή τους κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψής τους στο νησί.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos