ΜεΡα25 σε Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο
Βαρουφάκης, Χαριτάκης, Λογιάδης στο Επιμελητήριο Λασιθίου

Στη Κρήτη περιοδεύει ομάδα του ΜέΡΑ25 υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη, με τους βουλευτές Γιώργο Λογιάδη και Αγγελική Αδαμοπούλου. Τη Τρίτη (21/7) βρέθηκε στο Λασίθι. Αρχικά στη περιοχή της Ιεράπετρας, με επαφές στη πόλη, ενώ ενημερώθηκε και για τα θέματα των ανεμογεννητριών από την επιτροπή πολιτών.

Ακολούθως έφτασε στον Άγιο Νικόλαο όπου συναντήθηκε με εργατικά σωματεία στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου. Στη συνέχεια με εκπροσώπους επαγγελματιών στο Επιμελητήριο Λασιθίου, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος Θωμάς Χαριτάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης, άκουσε τους εκπροσώπους για θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εξέφρασε στη συνέχεια τις θέσεις του ΜέΡΑ25.

Τάχθηκε κατά των μεγάλων εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών αλλά και των εξορύξεων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης. Για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, είπε ότι προτιμά να εκσυγχρονιστεί μέχρι ενός σημείου μιας και δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα και πρότεινε τη δημιουργία μαγνητικού τρένου από τα Χανιά έως τη Σητεία και κάθετες γραμμές προς τα νότια. Μια τέτοια λύση θα αλλάξει άρδην τον οικονομικό χάρτη της Κρήτης. Μην ξεχνάμε ότι η ιδέα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, όπως η πρόταση Πρωτονοτάριου.

Για τα 70 δις ευρώ που δήλωσε ότι φέρνει ο πρωθυπουργός μετά τον μαραθώνιο επαφών, είπε ότι ουσιαστικά πρόκειται για 19 δις και τα υπόλοιπα είναι ΕΣΠΑ και μάλιστα κουτσουρεμένο. Χαρακτήρισε δεν τεράστια ήττα της συμφωνία κορυφής.

Ενδιαφέρουσα και η θέση του για τη στήριξη των επιχειρήσεων: κούρεμα και όχι αναβολή αποπληρωμής. Ας το δει και συμφεροντολογικά το κράτος. Κούρεμα σημαίνει επένδυση στο μέλλον, δηλ. με τον τρόπο αυτό βοηθά να παραμείνουν ζωντανές επιχειρήσεις και να συνεχίσει να έχει λαμβάνειν από φόρους. Αντίθετα, οι κλειστές επιχειρήσεις δεν αποδίδουν πλέον …..

Ο κ. Βαρουφάκης επιμένει ότι έρχεται άλλο ένα μνημόνιο, το πέμπτο στη σειρά.

Η επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο ολοκληρώθηκε με βόλτα της ομάδας στο κέντρο της πόλης.

Η περιοδεία του ΜέΡΑ25 ολοκληρώνεται στα Χανιά

Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανατροπής

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos