Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για τη νέα χρονιά

Με το τέλος του 2018 τελειώνει και μια περίοδος οκτώ ετών που σημάδεψε τη χώρα και τις ζωές όλων μας. Με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μπορούμε και πάλι να πάρουμε τις τύχες της χώρας και της ζωής μας στα χέρια μας. Μπορούμε και πάλι να σχεδιάσουμε το μέλλον που θέλουμε και να το πραγματοποιήσουμε, χωρίς τις παρεμβάσεις και τις οδηγίες ξένων και ντόπιων “σοφών συμβούλων”.

Αυτά τα χρόνια μας άφησαν φτωχότερους αλλά και σοφότερους. Χάσαμε δουλειές, μισθούς, εισόδημα και κυρίως την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια της χώρας, αλλά μάθαμε και τους λόγους και τις πολιτικές που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Χάρη στους αγώνες και τις θυσίες του λαού αντιστρέψαμε αυτή την πορεία και ανακτήσαμε την κυριαρχία μας. Και δεν θα επιτρέψουμε να μας ξαναγυρίσουν πίσω, στα χρόνια της διαφθοράς και της συναλλαγής που μας χρεοκόπησαν.

Με την καινούργια χρονιά, θα προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση  με την θέσπιση της απλής αναλογικής, την αλλαγή του άρθρου περί ευθύνης υπουργών, την ενίσχυση της δημοκρατικής διακυβέρνησης, την προστασία των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Με την καινούργια χρονιά, ένα χρόνιο πρόβλημα στις σχέσεις μας με τους γειτονικούς λαούς θα επιλυθεί, με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας.

Με την καινούργια χρονιά, χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο των “θεσμών”, ανοίγει μπροστά μας ένας δρόμος γεμάτος ελπίδα, προοπτική και νέους αγώνες για κοινωνική ανόρθωση, προοδευτικές τομές, δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, με ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, το οποίο χαράσσεται πια από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού.

Με την καινούργια χρονιά, με τις εκλογικές διαδικασίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, θα κλείσουμε και πάλι το δρόμο σ’ αυτούς που ονειρεύονται την παλινόρθωσή τους και την επιστροφή των νεοφιλελευθερων μνημονιακών πολιτικών που μας κατέστρεψαν. Θα κλείσουμε τον δρόμο στην ακροδεξια και τον εθνικισμό που απειλεί την Ευρώπη.

Με δημοκρατία, αλληλεγγύη, ειρήνη, συναδέλφωση των λαών, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή. Με αυτά θα συνεχίσουμε, για μια ακόμη χρονιά να πολεμάμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους και όλες. Και θα το πετύχουμε.

Καλή χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία και δύναμη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos