γιατρόςΟ Επικεφαλής της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κος Μανώλης Κεφαλογιάννης αποδέχτηκε την  τιμητική πρόταση της παγκόσμιας ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας,

με την οποία του αποδόθηκε ο τίτλος του επίσημου Πρέσβη των πασχόντων από  αιμοσφαιρινοπάθειες για το 2015.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αποδεχόμενος τον τίτλο, δήλωσε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση των νόσων αυτών, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου,  όσο και οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον κύριο Μανώλη Κεφαλογιάννη, παρά το γεγονός ότι  σε παγκόσμιο επίπεδο οι διαταραχές αυτές είναι σχετικά σπάνιες, εντούτοις είναι ιδιαίτερα κοινές στη λεκάνη της Μεσογείου και για αυτό το λόγο  θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής από τα Κράτη Μέλη της περιοχής. Για το σκοπό αυτό, προτίθεται να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων αρχών, αλλά και τον έλεγχο των χρόνιων αυτών διαταραχών.

Επιπλέον, ο κος Κεφαλογιάννης  δήλωσε ότι:” η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση με κανένα τρόπο δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα προκειμένου να παραβλέψουμε τις ανάγκες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Θεωρώ ύψιστη υποχρέωση μου, κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πλέον ευπαθών κοινωνικών  ομάδων, όπως αυτών που πάσχουν από αιμοσφαιρινοπάθειες. ” 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos