Μεταφορικό ισοδύναμο: ένα αναγκαίο και δίκαιο μέτρο θεσμοθετήθηκε για όλη την Κρήτη
Πλακιωτάκης, Καλαντζάκης, Καλογήρου

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, παρευρέθηκε στη διευρυμένη σύσκεψη φορέων ενημερωτικού χαρακτήρα σχετικά με την ένταξη της Κρήτης στις ευνοϊκές διατάξεις του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020, στο Επιμελητήριο Λασιθίου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Στη συνάντηση ο Υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε την ένταξη της Κρήτης στις διατάξεις του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Μ.Ι.) επιχειρήσεων και συγκεκριμένα την ενίσχυση του μεταφορικού κόστους 2.148 κατηγοριών ΚΑΔ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής:

«Χαιρετίζουμε την ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, ενός αναγκαίου και δίκαιου μέτρου που εδώ και χρόνια επιχειρηματίες, φορείς και ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας ζητούσαν επιτακτικά.

Η υλοποίηση, όπως παρουσιάστηκε, κινείται ως επί το πλείστον σε σωστή κατεύθυνση.

Προβληματισμοί που υπάρχουν ως προς την εφαρμογή του πιλοτικού αυτού προγράμματος, τέθηκαν στον Υπουργό και θα επιλυθούν μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και τους αγρότες.

Θεωρούμε ότι πλέον οι επιχειρηματικοί κλάδοι που εντάσσονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποκτούν μεγαλύτερες αναπτυξιακές δυνατότητες και γίνονται περισσότερο ανταγωνιστικοί. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη, τη Γενική Γραμματέα, κα Χριστιάνα Καλογήρου και τα στελέχη του Υπουργείου για το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την άμεση θεσμοθέτηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην Κρήτη».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos