Με κοινή προσπάθεια θα διασφαλιστεί η νομιμότητα όλων των διαδικασιών
Καλαντζάκης, Μιχελαράκης, Μπινιχάκης

Με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ιεράπετρας, κ. Ευάγγελο Μπινιχάκη, και τον πρόεδρο του Συλλόγου Καφέ – Εστίασης, κ. Εμμανουήλ Μιχελαράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα των κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο και για τα προγραμματισμένα έργα συνολικής αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου.

Ο κ. Καλαντζάκης επεσήμανε:

«Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας έχει ήδη ξεκινήσει με το έργο του Ύφαλου – Κυματοθραύστη που έχουμε ήδη δημοπρατήσει και θα προστατεύσει το παραλιακό μέτωπο δημιουργώντας ταυτόχρονα προσβάσιμη παραλία για τους πολίτες.

Ακολουθεί η εξομοίωση της Χερσαίας Ζώνης με τη ζώνη Λιμένα και η μελέτη και δημοπράτηση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Με αυτό τον τρόπο υλοποιείται ο στόχος της Δημοτικής Αρχής να αλλάξει εικόνα το παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας, να αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά ώστε να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν του Δήμου και να ενδυναμωθεί η τοπική επιχειρηματικότητα.

Σε αυτή την προσπάθεια, προκειμένου και να μην πληγούν οικονομικά οι επιχειρήσεις και να υλοποιηθεί άμεσα η αναβάθμιση στο παραλιακό μέτωπο, απαραίτητη προϋπόθεση, μετά και τη θετική έκβαση της αναστολής των κατεδαφίσεων, είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων (του Υπουργείου, του Δήμου και των Συλλόγων) προκειμένου ο καθένας να πράξει εγκαίρως όλα αυτά που υποχρεούται χωρίς καμία καθυστέρηση.

Με κοινή προσπάθεια θα διασφαλιστεί η νομιμότητα όλων των διαδικασιών και θα προσφέρουμε στην Ιεράπετρα το καλαίσθητο, σύγχρονο και λειτουργικό παραλιακό μέτωπο που όλοι επιθυμούμε.»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos