Από τη δοξολογία

Αγία Φωτεινή, Ιεράπετρα

Tην Κυριακή της Σαμαρείτιδος 25 Μαΐου πανηγύρισε ο μεγαλοπρεπής και περικαλλής Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, ο οποίος δεσπόζει στην ανατολική πλευρά της πόλης, στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως, και αποτελεί ένα σύγχρονο μνημείο ευσεβείας των κατοίκων της. Για άλλη μια χρονιά η μεγάλη προσέλευση πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας υπήρξε συγκινητική και κατέδειξε την ιδιαίτερη ευλάβεια που τρέφουν στην Αγία Μεγαλομάρτυρα και Ισαπόστολο Φωτεινή.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας Aρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης και συμμετείχε σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της πόλεως αλλά και των κοντινών χωριών της Ιεράπετρας.
Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Aρχιμ. Kυρίλλου Διαμαντάκη, ο οποίος μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα για την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και αναφέρθηκε στον περίφημο διάλογο του Κυρίου με την εορταζομένη Αγία, που αποτελεί μια αποκάλυψη του αληθινού Θεού αλλά και της πνευματικής λατρείας Του. Ο π. Κύριλλος δεν παρέλειψε να μεταφέρει τις πατρικές ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, ο οποίος ως Συνοδικός βρισκόταν στο Φανάρι, για να μετάσχει την Κυριακή της Σαμαρείτιδος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για τη μνήμη των Αγίων Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, και εν συνεχεία να λάβει μέρος στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία για την 67η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς ενός αυτοκινήτου μάρκας «RENAULT CLIO», προσφορά της εταιρείας NIBAΛ A.E., με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για την αποπεράτωση του παρακείμενου Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας που προορίζεται να αποτελέσει Πνευματικό Κέντρο και να στεγάσει το φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας.
Ο τυχερός λαχνός, τον οποίο τράβηξε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Μαστοράκης, είναι ο αριθμός 2551 της σειράς Β και ο τυχερός προέρχεται από την Τουρλωτή Σητείας.
Ανάμεσα στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν τον εορτάζοντα Ναό ήταν ο Δήμαρχος κ. Eμμ. Mαστοράκης, ο Αντιδήμαρχος Ν. Σπυριδάκης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, ο Αντινομάρχης Λασιθίου κ. Ιωσήφ Aναστασάκης, ο πρ. Δήμαρχος Ν. Χριστοφακάκης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ν. Παπαβασιλείου, ο Διοικητής της Αστυν. Τμήματος κ. Χ. Δανδουλάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Εμμ. Ρασούλης, και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos