Με την Υπουργό Πολιτισμού ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου
η υπουργός πολιτισμού περιεργάζεται το βιβλίο του Αγίου Νικολάου που μόλις της έχει δώσει ο δήμαρχος

“Είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη του πολιτισμού της περιοχής μας, που αποτελεί ταυτόχρονα καθοριστικό παράγοντα στήριξης του -υψηλής ποιότητας- τουρισμού μας.

Από τα μικρά και καθημερινά ζητήματα διαχείρισης, μέχρι τα ζητήματα που αφορούν στα μεγάλα έργα πολιτισμού”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μ΄αφορμή την συνάντηση που είχε χθες το βράδυ (27/1/) στο Μουσείο Αγίου Νικολάου, με την υπουργό πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου.

Όπως έκανε γνωστό, η παρούσα δημοτική αρχή έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο, την ολοκλήρωση της ένταξης  της Σπιναλόγκας στα προστατευόμενα μνημεία της Unsesco, θέμα για το οποίο -όπως διαπίστωσε – είναι ενήμερη η υπουργός από την οποία ζητήθηκε η στήριξη της στην προσπάθεια που έχει αναληφθεί, μιας και η συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για το θέμα αυτό –είπε-είναι εξαιρετική.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ζήτησε την συνδρομή της υπουργού αναφορικά με την ολοκλήρωση και επαναλειτουργία του Μουσείου Αγίου Νικολάου, ενός χώρου πολιτισμού, όπου η ποιότητα και η έκταση των εκθεμάτων του -όπως είπε- θ΄αποτελέσει καθοριστικό και αυξητικό παράγοντα επισκεπτών.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε ν΄αναφερθεί στην εξαιρετική συνεργασία που έχει ο Δήμος με την ΕΦ.Α.ΛΑΣ κάνοντας γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό, έχει υπεγράφει μεταξύ του δήμου και της Εφορείας μνημόνιο συνεργασίας αναφορικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με την καταγραφή και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, με γνώμονα να υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης σε όλο το φάσμα και για όλη την έκταση του δήμου.

“Σκοπός της επίσκεψης μου στο Ν.Λασιθίου, ήταν ν΄αφουγκραστώ τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να μπορέσει το Υπ. Πολιτισμού να συνδράμει σε οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν, δήλωσε λίγο μετά το πέρας της συσκέψης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Αγίου Νικολάου, η υπουργός κ. Λυδία Κονιόρδου.

Σε σχετική ερώτηση για την ολοκλήρωση και επαναλειτουργία του Μουσείου, η κ. Κονιόρδου, είπε: ότι παρόλο που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενεί εξαιρετικές εκθέσεις, είναι “ζωντανός”, ο κόσμος τον επισκέπτεται, τον έχει βάλει στη ζωή του. Το μουσείο του Αγ. Νικολάου επεσήμανε, έχει ήδη ενταχθεί, θα προχωρήσει και θέλω να πιστεύω ότι μέσα από αυτή την συζήτηση που έγινε μεταξύ των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, διεφάνηκαν προτάσεις που μπορούν να ωριμάσουν και έτσι το υπουργείο πολιτισμού να συνδράμει στην υποστήριξη τους.

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκαν οι : Μανόλης Θραψανιώτης βουλευτής Λασιθίου, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας κ.κ. Αντώνης Ζερβός, Θεοδόσης Καλαντζάκης, Θεόδωρος Πατεράκης η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Π. Πετράκη και η προισταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, προσέφερε στην υπουργό πολιτισμού το βιβλίο της πόλης του Αγίου Νικολάου.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos