ο γ.γ. Δ. Αναγνωστάκης, με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, τους Δ. Κουνενάκη και Π. Καρατσή και ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης
ο γ.γ. Δ. Αναγνωστάκης, με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, τους Δ. Κουνενάκη και Π. Καρατσή και ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Δήμαρχο  Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων κ. Δημήτρη Κουνενάκη και Πανίκο Καρατσή,  και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Νίκο Συλιγάρδο σε θερμό και  φιλικό κλίμα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης  ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης  Θραψανιώτης με τον συνεργάτη του κ.  Μπάρμπα Αναστάσιο.

Ο κ. Δήμαρχος ανέπτυξε το αίτημα παραμονής του αστυνομικού τμήματος στην Νεάπολη στη βάση της καλλίτερης  αστυνόμευσης της περιοχής  και των αναγκών που απορρέουν από τη λειτουργία του Πρωτοδικείου και των Φυλακών, όπως  αναπτύσσονται  στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το σκεπτικό υποστήριξαν και οι συμμετέχοντες επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων. Ο κ. Αναγνωστάκης από τη μεριά του ανέπτυξε τους λόγους,  βάσει των οποίων προχωρούν σε αναδιάρθρωση της υπηρεσίας,  απόφαση που όπως επεσήμανε είναι υπηρεσιακή  και όχι πολιτική, με στόχο την καλλίτερη προστασία του πολίτη και όχι των “κτηρίων “, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Με την αποδέσμευση των δυνάμεων θα μπορέσουν να αυξηθούν οι περιπολίες και η άμεση παρουσία της Αστυνομίας.

Από την μεριά του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Μανόλης  Θραψανιώτης υποστήριξε το αίτημα του Δήμου και υπενθύμισε στον κ. Γενικό την υπόσχεση που είχε δώσει στην συνάντηση που είχαν  πριν λίγο καιρό, για κινητή μονάδα αστυνόμευσης – περιπολίας.

Ο κ. Αναγνωστάκης επαναβεβαίωσε την δέσμευση του. Τέθηκε  επίσης το θέμα της μεταφοράς των ΤΑΕ  στην Νεάπολη, εφόσον συμφωνούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, γεγονός που θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως  της ανεξέλεγκτης βόσκησης, της παραβατικότητας, των νέων φυλακών κλπ.

Ο κ. Γενικός  επεσήμανε ότι με την αναδιάρθρωση  θα εξοικονομήσουν προσωπικό και με τις προσλήψεις που έγιναν φέτος (περίπου 500), που αν και είναι πολύ λίγες σε σχέση με τις ανάγκες, με τη σωστή κατανομή θα ενισχύσουν και θα εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos