Με τον Μανώλη Στεφανουδάκη συναντήθηκε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Λεμονής, Ζερβός, Στεφανουδάκης

Η κοινωνικοποίηση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αναπηρία, μέσω δραστηριοτήτων που προωθούν την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική ζωή της πόλης και την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία,

συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε σήμερα (22/4) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου  κ. Αντώνης  Ζερβός, με τον χρυσό παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη στον Δήμο.

Αφορμή για την συνάντηση  με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», έδωσε η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Στεφανουδάκης, για την διοργάνωση μεγάλου αθλητικού event στον Άγιο Νικόλαο, στα τέλη Μαΐου, όπου με την συμμετοχή αθλητών ΑμεΑ θα δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά με αναπηρία, να γνωρίσουν- να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που δύναται να ενταχθούν σ΄ένα πλαίσιο  που σέβεται την προσωπικότητα  του κάθε ατόμου, δίνοντας έμφαση στις ικανότητες του.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου μεταξύ άλλων τόνισε: ” Με τον Μανώλη Στεφανουδάκη, εξετάσαμε την δυνατότητα οργάνωσης και υλοποίησης μιας αθλητικής δράσης –  με τη συμμετοχή αθλητών με αναπηρία- που θα δώσει το έναυσμα για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, για τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, ώστε να προωθηθεί μια νέα αντίληψη.

Με την διοργάνωση αυτή, επιθυμούμε να φέρουμε κοντά τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα, με τον αθλητισμό και να συμβάλλουμε στο μέτρο του δυνατού, με ποικίλες και δημιουργικές δραστηριότητες ώστε να σταθούν μ΄ένα περισσότερο αξιοπρεπή και ουσιαστικό τρόπο στην κοινωνία”.

Εξ άλλου όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός, ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, συντάσσει μελέτη και εν προκειμένω την διαμόρφωση  μιας ειδικής διαδρομής  για τα άτομα με αναπηρία (Αμμούδι-Άμμος), ενώ εξετάζεται η δυνατότητα τοποθέτησης  ειδικού μηχανήματος, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των ΑμεΑ στην παραλία.

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου “Λάττιος ΑμεΑ” και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλης Λεμονής, ο οποίος δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του, στα αθλητικά γεγονότα που προγραμματίζονται.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos