Μηλιαράς επιστολή προς υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ
η περιοχή από ψηλά

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσιών Έργων με κύριο αποδέκτη τον υφυπουργό Δημοσίων Έργων κ. Θεμστοκλή Ξανθόπουλο με θέμα την πορεία υλοποίησης του έργου του φράγματος Αποσελέμη και τα αντισταθμιστικά έργα του Οροπεδίου Λασιθίου.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, στους βουλευτές καθώς και στον Νομάρχη Λασιθίου.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με απάντηση που δώσατε σε παλαιότερη επιστολή μου για το φράγμα Αποσελέμη, είχατε καταστήσει σαφές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι το έργο θα υλοποιηθεί και ότι το Οροπέδιο Λασιθίου θα έχει όλα εκείνα τα αντισταθμιστικά οφέλη που απαιτούνται για την ανάπτυξη της περιοχής.
Παρά την θετική ανταπόκριση που είχε η δημοσιοποίηση της στους πολίτες, αναγκάζομαι σήμερα να επανέλθω στο θέμα, με αφορμή τις καθυστερήσεις που καταγράφονται καθώς και πολλά ρεπορτάζ τα οποία περιλαμβάνουν πληροφορίες αλλά και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, από τις οποίες ποκύπτει η εντύπωση σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης ότι το έργο πρόκειται να ματαιωθεί.
 Πιστεύω ότι η εγκυρότερη ενημέρωση στις αγωνίες και τα ερωτήματα των Δημοτών μας και γενικότερα των πολιτών της Κρήτης μπορεί να δοθεί μόνο από εσάς. Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να μας πληροφορήσετε αν έχει αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ και ενώ το έργο είναι ώριμο παρακωλύετε η υλοποίηση του.
Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν υπάρχει πρόθεση ματαίωσης το και αν ισχύει μια τέτοια απόφαση τι θα σημάνει για τα αντισταθμιστικά έργα που αφορούν το Οροπέδιο Λασιθίου.
Μέχρι τώρα διαπιστώσαμε ότι δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων για το έργο της λιμνοδεξαμενής του Αγίου Γεωργίου, με αποτέλεσμα να κλιμακώνεται η ανησυχία των κατοίκων.
Ασφαλώς επικαλούμαστε τις ανακοινώσεις που μας κάνατε με την τελευταία επιστολή σας, ωστόσο έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς καμιά εξέλιξη, γεγονός που δημιουργεί έντονους προβληματισμούς, οι οποίοι επιτείνονται από τα τελευταία δημοσιεύματα και τις πληροφορίες.
 Με εξαιρετική τιμή
 Γιώργος Μηλιαράς
Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων
Print Friendly, PDF & Email

Από manos