Μηνύματα για το νέο σχολικό έτος
αγιασμός σε δημοτικό σχολείο

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιά, έφτασαν σε μας μια σειρά από μηνύματα με ευχές για το νέο σχολικό έτος τα οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας για το νέο σχολικό έτος

Aγαπητά μου παιδιά,

Με την ακολουθία του Αγιασμού η Εκκλησία μας ευλογεί τη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου ο Θεός να σας στηρίζει και να σας φωτίζει στον αγώνα σας για να πετύχετε την αληθινή μόρφωση με τα ιδανικά και με τις αξίες της Παιδείας μας.

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας ακόμη σχολικής περιόδου, η οποία θα σας προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για τη μετέπειτα ζωή σας και την ανάπτυξή σας σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Στο χώρο του σχολείου μαζί με το νου καλλιεργείται και διαπλάθεται η ψυχή και το σώμα σας και αναπτύσσονται αρμονικά οι πνευματικές και οι διανοητικές δυνάμεις σας. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ένας από τους Τρεις Ιεράρχες και προστάτες της Παιδείας, αναφέρει ότι δεν υπάρχει σπουδαιότερη τέχνη από αυτήν της διαπαιδαγώγησης του νέου και αναρωτιέται: «Τι γαρ ίσον του ρυθμίσαι ψυχήν και διαπλάσαι νέου διάνοιαν;» (Ομιλία ΝΘ΄, εις το κατά Ματθ. P. G. 58, 584).

Η αξία της Εκπαίδευσης είναι μεγάλη, όχι μόνο γιατί σας παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και τους μηχανισμούς να την κατακτήσετε, αλλά κυρίως γιατί εμπλουτίζει με ουσιαστικές και χρήσιμες εμπειρίες τον εσωτερικό κόσμο εσάς των μαθητών και καλλιεργεί το αίσθημα της προσωπικής και της συλλογικής σας ευθύνης. Είναι μια διαδικασία που σας προετοιμάζει για το μέλλον, γιατί θα σας διαμορφώσει ως ενεργά και χρήσιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου, με ήθος, γνώσεις, κριτική σκέψη και πνεύμα συνεργασίας, δηλ. πολίτες ελεύθερους, ώριμους, υπεύθυνους και ευσυνείδητους.

Σας παροτρύνω να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και πολλή διάθεση για μάθηση. Μην υποδουλώνεστε στην οθόνη του κινητού ή σε άλλα θέλγητρα της εικονικής πραγματικότητας που μαγνητίζουν την προσοχή και αποπροσανατολίζουν τη σκέψη σας από τους υψηλούς στόχους σας, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο από τη μελέτη και από τη ζωντανή επικοινωνία σας με αληθινούς φίλους. Προσπαθήσετε να κτίσετε τη ζωή σας πάνω σε σωστά και άσειστα θεμέλια, που δεν θα μπορούν να γκρεμίσουν οι όποιες τρικυμίες της ζωής. Στην προσπάθειά σας αυτή θα έχετε την κατάλληλη καθοδήγηση των καλών σας Εκπαιδευτικών και την ολόθυμη συμπαράσταση των γονέων σας. 

Εύχομαι από την καρδιά μου η νέα σχολική χρονιά να είναι χαρούμενη και καρποφόρα, και να φωτίζεται από το Φως του Χριστού!

Ιεράπετρα, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Με εγκάρδιες ευχές και πατρική αγάπη

Ο Μητροπολίτης

† Ο Ιεραπύτνης & Σητείας Kύριλλος

Δήμαρχος Ιεράπετρας για το νέο σχολικό έτος

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια μία συναρπαστική και γόνιμη διαδρομή στον χώρο της γνώσης.

Οπλιστείτε με υπομονή κι επιμονή, εμπιστευτείτε τις δυνατότητές σας, ανοίξτε τους ορίζοντές σας, εξελίξτε την προσωπικότητά σας και θεμελιώστε τις βάσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά στην πραγμάτωση των στόχων σας.

Επιπλέον, εύχομαι σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα καλή δύναμη και υπομονή ώστε να ανταπεξέλθετε στο δύσκολο αλλά πολύ σημαντικό έργο σας.

Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας καλύπτοντας πάγιες ανάγκες και υλοποιώντας έργα και παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες. Επιπλέον, θα είμαστε πάντα παρόντες όποτε το απαιτήσουν οι περιστάσεις παραμένοντας πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες στην εκπαιδευτική πορεία προς την κατάκτηση της γνώσης.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!»

Θεοδόσιος Καλαντζάκης Δήμαρχος Ιεράπετρας

Δήμαρχος Αγίου Νικολάου για το νέο σχολικό έτος:

Με ευκαιρία την αυριανή τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός,  εύχεται στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς να έχουν μια δημιουργική σχολική χρονιά.

 Όπως σημειώνει σε γραπτή του δήλωση : ” Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας συναρπαστικής διαδρομής προς την κατάκτηση της γνώσης και συνοδεύεται από στόχους, όνειρα και δεκάδες νέες προκλήσεις για όλους τους μαθητές.

Ιδιαίτερες ευχές στα “πρωτάκια” που ξεκινούν αύριο το ταξίδι τους στον μαγευτικό κόσμο της γνώσης, αλλά και στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εύχομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές να έχουν μια γόνιμη χρονιά, και ν΄αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι δύναμη και υγεία, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και φέτος στις υψηλές απαιτήσεις του λειτουργήματός τους.

Και τέλος στους γονείς, να έχουν τη δύναμη και την υπομονή που θα τους επιτρέψει  να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους παρακινώντας  τα ν΄αγωνίζονται και να προσπαθούν.

Από την πλευρά μας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρισκόμαστε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Δήμαρχος Σητείας για το νέο σχολικό έτος:

Ως νέα Δημοτική Αρχή απευθυνόμαστε σήμερα στο σύνολο της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας,  στέλνοντας τις ευχές μας για μια παραγωγική, δημιουργική και αποτελεσματική σχολική χρονιά.

Στους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του δήμου μας ευχόμαστε καλή δύναμη και υγεία, υπενθυμίζοντας τους πως θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε τους προσπάθεια για την ευόδωση του εκπαιδευτικού τους έργου και συνάμα διαθέσιμοι για κάθε είδους συνεργασία που μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας τους.

Στους μαθητές μας ευχόμαστε μια σχολική χρονιά γεμάτη πρόοδο, γνώση, όνειρα και ελπίδες, μα πάνω από όλα να εκπληρώσουν με επιτυχία τους προσωπικούς τους στόχους.

Κι ακριβώς επειδή τα παιδιά μας είναι το μέλλον και η ελπίδα αυτού του τόπου, είναι υποχρέωση και θέληση μας να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς και τις ανάγκες τους.

Τέλος στους γονείς να ευχηθούμε να εφοδιαστούν με υπομονή, δύναμη, επιμονή και πίστη για να καμαρώσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας των παιδιών τους.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή με τις υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου μας, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες και ασφαλείς συνθήκες ώστε να πραγματωθούν όλα τα παραπάνω.

Καλή Σχολική Χρονιά σε Όλες και Όλους.

Δήμαρχος Σητείας

Γιώργος Ζερβάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos