ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης
ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης

Πολλά τα μηνύματα συμπαράστασης στον αντιδήμαρχο Ηρακλείου και πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρο Ινιωτάκη μετά την απόπειρα δολοφονίας που υπέστη το βράδυ της Τρίτης (25/11).

ΤΕΕ/ΤΑΚ

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την ΑΝΑΝΔΡΗ και ΥΠΟΥΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά του Πέτρου Ινιωτάκη, Αντιδημάρχου Ηρακλείου και τέως Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ και την καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Η δολοφονική επίθεση παραπέμπει ευθέως σε μαφιόζικες πρακτικές του οργανωμένου εγκλήματος που θρέφεται από σκοτεινά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί. Συμφέροντα που απειλούνται από τη στάση της νέας Δημοτικής Αρχής και της δράσης του Πέτρου Ινιωτάκη. Είναι χρέος της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης να βρεθούν οι δράστες κι οι ηθικοί αυτουργοί τους και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Χρέος απέναντι στην κοινωνία του νησιού και στη Δημοκρατία μας που δοκιμάζεται σκληρά αυτή την εποχή.

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ και ο τεχνικός κόσμος της Ανατολικής Κρήτης, συγκλονισμένος απ’ την είδηση της επίθεσης, εύχεται ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο Πέτρο, ένα γνήσιο μαχητή της ζωής και της δημοκρατίας για να επιστρέψει σύντομα ξανά με την ορμή που τον διακρίνει στην πρώτη γραμμή, εκεί όπου οι πολίτες του Ηρακλείου τον ανέδειξαν.

ΑΜΑΚ

Η ΑΜΑΚ καταδικάζει  απερίφραστα την επίθεση κατά της ζωής του που δέχτηκε ο συνάδελφος  Πέτρος Ινιωτάκης από αγνώστους χθες το απόγευμα  στο Ηράκλειο.

Η βία κι ο εκφοβισμός δεν είναι ανεκτά σε δημοκρατικές κοινωνίες.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο γρήγορη ανάρρωση.

Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου,  Πέτρος Ινιωτάκης. Τέτοιες πράξεις βίας είναι καταδικαστέες και είμαι σίγουρος πως η έρευνα των αρμοδίων αρχών θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, για τον εντοπισμό των δραστών. Το σύνολο της κοινωνίας απορρίπτει τέτοιου είδους πρακτικές από όπου και αν προέρχονται.

Εύχομαι στον Πέτρο Ινιωτάκη δύναμη, καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του.

Μανώλης Κεφαλογιάννης

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την Βία και τις άνανδρες επιθέσεις από όπου κι αν προέρχονται. Εκφράζουμε τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Ινιωτάκη Πέτρο και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και σύντομη επάνοδο στα καθήκοντά του.

Μαίρη Διακάκη, βουλευτής Συ.Ριζ.Α. Ηρακλείου

Η δολοφονική επίθεση κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη δεν μπορεί παρά να βρει κάθε δημοκρατικό πολίτη αντίθετο. Οι πρακτικές της βίας δεν έχουν θέση στην πόλη μας. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση στον αντιδήμαρχο και δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στο πρόσωπό του.

Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

O Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονική ενέργεια σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου, κ. Πέτρου Ινιωτάκη.  Τέτοιες συμπεριφορές ναρκοθετούν τους δημοκρατικούς θεσμούς της κοινωνίας μας. Ταυτόχρονα, ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Ινιωτάκη να επανέλθει γρήγορα στις επάλξεις της δημόσιας ζωής αφενός και αφετέρου καλούμε τα αρμόδια Όργανα της Πολιτείας να επαγρυπνούν χωρίς καμιά ανοχή για την περιφρούρηση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών και των δημοκρατικών μας θεσμών όταν αυτά απειλούνται.

Δήμος Χερσονήσου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου καταδικάζει την άνανδρη, βάναυση και δολοφονική επίθεση σε βάρος του αντιδημάρχου Ηρακλείου, Πέτρου Ινιωτάκη, που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου. Είμαστε συγκλονισμένοι από την αγριότητα της απεχθούς εγκληματικής πράξης σε βάρος ενός στελέχους της Αυτοδιοίκησης και καταθέτουμε την έντονη αγωνία μας για την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας.   Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον ίδιο και στους οικείους του. Του ευχόμαστε από καρδιάς ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του. Τέτοιου είδους προκλητικές επιθέσεις δεν πρόκειται να κάμψουν τις ελεύθερες δημοκρατικές φωνές, ούτε να αποσταθεροποιήσουν την πολιτική και κοινωνική μας ζωή.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos