Από την παράδοσηΤη βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας παρέδωσε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στον Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο στη Ζαχάρω της Ηλείας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Eυγένιος, συνοδευόμενος από τους Ιερείς π. Σπυρίδωνα Ρελάκη, Εφημέριο Παλαικάστρου και π. Νικόλαο Φραγκίδη, Εφημέριο Τουρλωτής.

Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν στη Συντονιστική Επιτροπή, που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό και εδρεύει στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Ζαχάρως, δέκα τόνοι τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 22.000 Ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τις Ενορίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.

Οι Μητροπολίτες, Χρυσόστομος και ΕυγένιοςΌπως τόνισε ο Σεβ. κ. Ευγένιος το προϊόν του εράνου που πραγματοποιήθηκε στις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και η αποστολή των συλλεγέντων τροφίμων, ρούχων, και ειδών πρώτης ανάγκης, αποτελούν ελάχιστη αδελφική προσφορά και συμμετοχή εκ του περισσεύματος της αγάπης του Ιερού Κλήρου και των ευσεβών χριστιανών των δύο επαρχιών Ιεράπετρας και Σητείας για την ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας. Συγκλονισμένος από το θέαμα που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, ευχήθηκε γρήγορη ανοικοδόμηση και αναζωογόνηση των πληγεισών περιοχών, ώστε να μπορέσουν να συγκρατηθούν οι εναπομείναντες κάτοικοι στις εστίες τους.

Ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Ευγένιο και το ποίμνιό του για τη σημαντική βοήθεια, και τόνισε ότι τα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα θα διανεμηθούν στους κατοίκους των πέντε Δήμων με τα πενήντα εννέα πληγέντα χωριά των Νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, τα δε χρήματα θα διατεθούν για τις σπουδές των διακοσίων είκοσι φοιτητών που κατάγονται από τη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

Print Friendly, PDF & Email

Από manos