Τα κλοπιμαία, υπό το βλέμμα αστυνομικώνΑλλά κάποτε ο Θεός…….αγαπάει και τον νοικοκύρη. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ειπωθεί εν είδη αποφθέγματος, η ιστορία ενός Σέρβου και μιας Ρουμάνας, οι οποίοι είχαν ληστέψει κοσμηματοπωλεία από το βορρά μέχρι και το νότο της χώρας, έως ότου συνελήφθησαν στον Αγιο Νικόλαο.

 
Το ζευγάρι είχε ξεκινήσει την Ελληνική του περιοδεία από τη Καβάλα, συνέχισε στη Λαμία, κατέβηκε στη Κρήτη και πέρασε από το Ηράκλειο, τη Σητεία, την Ιεράπετρα και τέλος τον Αγιο Νικόλαο όπου και συνελήφθησαν.
 
Η μέθοδος απλή: ο ένας απασχολεί τον κοσμηματοπώλη και ο άλλος κλέβει. Και έτσι ξάφρισαν αρκετά χρυσαφικά κατά τη περιοδεία τους. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι κανείς από τους καταστηματάρχες δεν αντιλαμβανόταν τίποτα παρά μόνο πολύ μετά.
 
Οι δύο συνελήφθησαν λίγα λεπτά μετά το κατόρθωμα τους σε κοσμημτοπωλείο του Αγίου Νικολάου, όπου ο ιδιοκτήτης δεν είχε αντιληφθεί και πάλι τίποτα. Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στη κατοχή του ζευγαριού πολλά από τα κλοπιμαία, αξίας περί τα 40.000 Ευρώ.
 
Και έτσι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισγγελέα Λασιθίου. Ερευνάται βέβαια και η δράση τους εκτός Ελλάδας.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos