από τη θεατρική παράσταση

Το ΚΔΑΠ

Φτωχότερες γίνονται πλέον οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αγίου Νικολάου, αφού μετά τη περικοπή των χρηματοδοτήσεων, ο Δήμος αδυνατεί να συντηρήσει ορισμένες από αυτές, με αποτέλεσμα στο τέλος αυτής της εβδομάδες να κλείνουν, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), που διαχειριζόταν η ΔΗΠΕΔΑΝ. μια από τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Έτσι από το πρωί μέχρι το βράδυ της Τρίτης (16/12), έγιναν δύο αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις με τις οποίες κλείνει ο κύκλος των δύο αυτών κοινωνικών δομών. Και ναι μεν στη περίπτωση του ΚΔΑΠ, τα παιδιά έδωσαν μια παράσταση την οποία ευχαριστήθηκαν και θα προχωρήσουν αφού άλλωστε έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους, στη περίπτωση όμως του ΚΗΦΗ, το κλίμα ήταν βαρύ, ανάμεσα στους ηλικιωμένους, οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια είχαν βρει ένα στέκι που είχε τα πάντα. Κουζίνα, τηλεόραση, κρεβάτια και νοσοκομειακή υποστήριξη, κυρίως όμως ανθρώπινη επαφή· ανάμεσα στους ίδιους αλλά και στο προσωπικό.

από το γεύμα με τους ηλικιωμένους

Το ΚΗΦΗ

Ο πρόεδρος της ΔΗΠΕΔΑΝ, Μανόλης Θραψανιώτης, προσπάθησε όσο ήταν δυνατόν να εξηγήσει στους ανθρώπους αυτούς το πρόβλημα, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος που παρατέθηκε προς τιμή τους. Και κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν λέγοντας «να βρει ο Δήμαρχος λεφτά, να κρατήσει ανοικτό το ΚΗΦΗ».

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες, κάποιες κοινωνικές δομές, μένουν ζωντανές, κάποιες άλλες κλείνουν. Ως απόρροια χειρισμών των δημοτικών αρχών τα τελευταία δέκα σχεδόν χρόνια. Κάποιους θίγει περισσότερο, κάποιους λιγότερο. Λίγος προσεκτικότερος σχεδιασμός από τη πλευρά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα είχε σαν αποτέλεσμα, λιγότερα δάκρυα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos