Μουσικό γυμνάσιο Λασιθίου, Πλήρως διαμορφωμένο κι εξοπλισμένο εν αναμονή των εξελίξεων
από την επίσκεψη στο κτίριο στο Καβούσι

Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου στο Καβούσι επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, κα. Μαρία Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη και κ. Μανώλη Γεωργαλάκη, την πρόεδρο της κοινότητας Καβουσίου κα. Μαρία Χαλκιαδάκη, τον τοπικό σύμβουλο κ. Γιάννη Χαλκιαδάκη, τη γεωπόνο του Δήμου δρ. Μαρία Βασαρμιδάκη και τον εργοδηγό του Δήμου κ. Νεκτάριο Ζαμπετάκη. 

Κατά την εν λόγω επίσκεψη ο Δήμαρχος περιηγήθηκε στις ανακαινισμένες υποδομές στις οποίες έχουν λάβει χώρα εκτεταμένες παρεμβάσεις και εργασίες συντήρησης μεταξύ των οποίων αντικατάσταση κουφωμάτων, εσωτερικός και εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του κτιρίου και διαμορφώσεις γραφείων και αιθουσών διδασκαλίας.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε η ύπαρξη όλου του νέου και αναγκαίου υλικοτεχνικού σχολικού εξοπλισμού που απαιτείται για τη λειτουργία του σχολείου και επισημάνθηκαν οι συμπληρωματικές εργασίες που χρειάζονται (ηλεκτροφωτισμός, συντήρηση λεβητοστασίου, εργασίες πρασίνου, παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο) ώστε να ολοκληρωθεί η πλήρης διαμόρφωση της σχολικής υποδομής.

Ο κ. Καλαντζάκης επεσήμανε: 

«Σήμερα στους χώρους του μουσικού γυμνασίου Λασιθίου έπρεπε να βλέπουμε καθηγητές και μαθητές μέσα στις τάξεις τους, με τα βιβλία να βρίσκονται ήδη στα χέρια των μαθητών και μαθήματα να διδάσκονται.

Το σχολείο είναι καθ όλα έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές του καθώς από την πρώτη στιγμή παρά την πίεση του χρόνου κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου και μπήκαν σε υλοποίηση όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και οι απαιτούμενες εργασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας την παρούσα σχολική περίοδο.

Συνεχίζουμε λοιπόν, τις διεκδικήσεις για το Μουσικό Γυμνάσιο με την πεποίθηση να ακούσουμε άμεσα να χτυπά το πρώτο κουδούνι του πρώτου Μουσικού Σχολείου στο νομό Λασιθίου.

Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αναθεωρήσει και να επανεξετάσει την απόφαση του για άρση της λειτουργίας του μοναδικού Μουσικού Γυμνασίου στο νομό Λασιθίου και ευελπιστούμε σε θετικές εξελίξεις στην επερχόμενη συνάντησή μας με την Υπουργό παιδείας.»

από τον δήμο Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos